Ne propustite koncert poznatog jazz pijanista i dobitnika pet Porina u Varaždinu Foto: Zvjezdan Ružić/Facebook

Ne propustite koncert poznatog jazz pijanista i dobitnika pet Porina u Varaždinu

VV | 2.9.2020. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Glazbene škole u Varaždinu u petak, 4. rujna koncert će održati poznati hrvatski jazz pijanist Zvjezdan Ružić.

Koncert će se održati u dvorištu Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19.30 sati. Ulaz na koncert je slobodan, a s obzirom na epidemiološke mjere broj posjetitelja je ograničen.

Zvjezdan Ružić ponajbolji je hrvatski jazz pijanist koji u svojoj karijeri broji pet Porina, šest strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije i četiri autorska albuma, te brojne nastupe na svjetskim i domaćim pozornicama. Diplomirao je jazz-klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji. Uz svoje impresivne projekte, koji uključuju suradnje s istaknutim glazbenicima hrvatske jazz, klasične i pop-rock scene kao i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je za svoj treći autorski album osvojio dva Porina, za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu. Nakon tri albuma objavljena u suradnji s njegovim sekstetom, četvrti Pianotron - Zvjezdan Ružić: Delightful F, prvi je solo projekt tog višestruko nagrađivanog glazbenika.

Pianotron je posljednji u nizu njegovih projekata, a koji je, kako mladi pijanist ističe, nastao kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu. Već se u samom nazivu kriju instrumenti na kojima su stvarane skladbe njegova posljednjeg albuma i prvog solo projekta, koncertni klavir i mellotron. S jednom rukom na klaviru, a drugom na sintesajzeru koji su proslavili Beatlesi, Zvjezdan Ružić stvara skladbe inspirirane hrvatskom kulturom i krajolicima, opisujući vlastiti doživljaj svijeta koji ga je oblikovao u umjetnika koji je danas.