Muzej anđela cjelodnevnim programom danas slavi rođendan

VV | 20.5.2017. u 11:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U slavljeničkom ozračju Muzej anđela obilježit će 6. godišnjicu djelovanja i otvaranja vrata zaljubljenicima u anđele, anđeosko, umjetnicima, kreativcima, prolaznicima, turistima, znatiželjnicima...

U proteklih šest godina, uz niz različitih događanja, Muzej anđela bio je poprište „pozitive“, a tako će biti i danas u subotu, 20. svibnja, kada će se uz obljetnicu Muzeja obilježiti i Međunarodni dan muzeja te Europska noć muzeja. Cjelodnevni program obilježavanja navedenih događaja počeo je "Plesom anđela" Varaždinskih mažoretkinja u Rajskom vrtu, koji je bio rasporedu u 11:30, dok su najmlađi posjetitelji već od 11 sati mogli sudjelovati na radionici „Nacrtaj svojeg anđela“. Mališanima će na radionici pomagati i kroz nju ih voditi umjetnik Željko Prstec.

U popodnevnom dijelu obilježavanja rođendana u Rajskom vrtu bit će projekcija dokumentarnog filma o slikarstvu i životu Hieronymusa Boscha, jednostavnog naziva „Pet stoljeća Hieronymusa Boscha“. Film će se prikazivati od 18 sati do ponoći, bez stanke (projekcija traje pola sata pa se ponavlja).

Provedite subotu u Muzeju anđela uz Prstecove anđele, a otkrijte i nove radosti u Rajskom vrtu te proslavite rođendan našeg jedinstvenog slavljenika.

*Hieronymus Bosch, pravog imena Heroen Anthonizoon zvan i Bosch van Aken bio je nizozemski slikar na prijelazu renesanse u manirizam. Najčuveniji umjetnik fantastičnih prizora u zapadnoeuropskoj umjetnosti. (Wikipedija)