„Ludance“ KUD-a Anka Ošpuh popularizira plesnu kulturu Foto: KUD Anka Ošpuh

„Ludance“ KUD-a Anka Ošpuh popularizira plesnu kulturu

N.L./VV | 3.12.2016. u 09:13h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji KUD-a Anka Ošpuh i ove je godine u ludbreškoj sportskoj dvorani održan program pod nazivom Ludance, kojim se popularizira plesna kultura djece i mladih. Projekt ima plesače amaterskih i profesionalnih plesnih studija, plesnih skupina i udruga građana koje se bave različitim vrstama i oblicima plesa i plesnih pokreta, a u svojim redovima imaju djecu i mlade.

Sudjelovali su PS Crazy hill Ludbreg, Plesna skupina Jabučice Martijanec, Univerzalni plesni studio Feel Varaždin, Plesni klub Balans Sveta Nedjelja, Ludbreške mažoretkinje, Plesni studio Spinbox Novi Marof, Plesni studio Vivona Čakovec i Plesni studio Jump Koprivnica. Održani program samo je dio bogatog rasporeda ludbreškoga kulturno-umjetničkog društva.

Aktivni su bili i članovi Mješovite vokalne skupine "Pajdašice i pajdaši" KUD-a "Anka Ošpuh". Na državnoj smotri vokalnih sastava Hrvatskog sabora kulture u Bjelovaru proglašeni su jednim od pet najboljih folklornih vokalnih sastava u Hrvatskoj. Nastupili i kao gosti mješovitog zbora Obrtničkog glazbenog društva u varaždinskom HNK-u te u Kućan Marofu, gdje su s folklorašima održali cjelovečernji koncert za građanstvo.

Označeno u