Lepoglava predstavljena na manifestaciji "Kajkavci u Lisinskom"

VV | 24.3.2017. u 16:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pet kajkavskih županija, Grad Zagreb i Radio Kaj organizirali su u Zagrebu najveći do sada izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski i kulturološki projekt "Kajkavci u Lisinskom".

S ciljem povezivanja, suradnje i promocije kontinentalne Hrvatske u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski predstavili su se izlagači iz pet kajkavskih županija - Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije te domaćin Grad Zagreb.
Među izlagačima s područja Varaždinske županije na ovoj su se značajnoj turističko – gospodarskoj manifestaciji predstavio grad Lepoglava. Brojnim je posjetiteljima predstavljena lepoglavska čipka i tom prigodom najavljen 21. međunarodni festival čipke. Svoje je stvaralaštvo predstavio i lepoglavski umjetnik Dragutin Jamnić.

– Iznimno je važno biti prisutan na ovakvim manifestacijama i predstaviti se. Ovog smo puta predstavili samo djelić onog što Lepoglava može pružiti u turističkom i gospodarskom smislu – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je, kao i predsjednica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak, bio prisutan na manifestaciji.

Označeno u