Koncert "Kroz generacije" oduševio publiku u Ludbregu Foto: Grad Ludbreg

Koncert "Kroz generacije" oduševio publiku u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 28.8.2019. u 12:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ponedjeljak uoči središnje proslave tradicionalno je rezerviran termin za jedan od najprepoznatljivijih programa u sklopu ludbreške Svete nedjelje. Riječ je o koncertu „Kroz generacije“, najstarijem kulturno-umjetničkom događaju manifestacije kojeg organizira Centar za kulturu i informiranjeDragutin Novak“.

Koncert je ove godine proslavio 22. obljetnicu, a održao se u svečanoj dvorani dvorca Batthyany. Nastupili su već afirmirani, ali i mladi glazbenici ludbreškog kraja koji su još na glazbenom doškolovanju ili usavršavanju.

Tako smo tijekom koncerta mogli vidjeti neka već dobro poznata, ali i nova lica. Bili su tu redom: sopranistice Dubravka Krušelj i Barbara Othman, violinistica Dunja Bontek, zatim pijanistica Silvija Novak, flautistice Marta Mihin i Doroteja Hegeduš, trombonist Lovro Povijač, hornist Fran Povijač, klarinetistica Angela Mesarić, saksofonist Martin Zdelar te klaviristica Ana Šercer. Korepetitorica koncerta kao klavirska pratnja bila je Jasminka Bontek.

Publika je oduševljeno uživala u svih 13 nastupa te svakog izvođača nagradila za izuzetan trud onako kako najbolje zna - pljeskom i ovacijama. Štoviše, svaki od izvođača vraćao se po dva puta pred publiku kako bi se još jednom naklonio i zahvalio na podršci. Vjerujemo kako je to odličan poticaj i poziv za daljnje nastupe.

- Ovo je odlično. Svaka čast svima. Uživali smo - bili su samo neki od komentara zadovoljnih posjetitelja koji za ovaj koncert uvijek traže mjesto više.

- Možemo biti ponosni na ovo kulturno-umjetničko događanje jer tradiciju takvog koncerta nemaju niti puno veći gradovi od Ludbrega - kako je jednom prilikom naglasila Bontek.