"Koncert generacija" u Glazbenoj školi Varaždin publiku odveo na šaroliko glazbeno putovanje Foto: Glazbena škola u Varaždinu

"Koncert generacija" u Glazbenoj školi Varaždin publiku odveo na šaroliko glazbeno putovanje

Varaždinske vijesti | 14.10.2018. u 13:24h | Objavljeno u Društvo

Nakon odličnog koncerta darovitih učenika uz Varaždinski komorni orkestar na kraju 48. Varaždinskih baroknih večeri, koncertni program proslave 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu nastavljen je "Koncertom generacija".

Profesori slavljeničke škole Ana-Marija Kyun, Lidija Đidara i Darko Rušec, zajedno s bivšom učenicom Dorom Dučakijević, proveli su okupljene u Koncertnoj dvorani Glazbene škole na šaroliko glazbeno putovanje izvodeći djela Gershwina, Padovca, Torrobe i Beethovena. Dora Dučakijević, mlada mezzosopranistica, na studij u Graz krenula je nakon završene osnovne i srednje Glazbene škole u Varaždinu.

- Čast mi je što su me moji bivši profesori iz Glazbene škole pozvali da nastupimo zajedno na ovom koncertu. Drago mi je i da izvodimo djela poznatog varaždinskog skladatelja Ivana Padovca i njegove prekrasne liedove - istaknula je Dora, koja je sličan program s profesorom gitare na Glazbenoj školi Darkom Rušecom nedavno izvela u sklopu programa Ljeta u Varaždinu.

- Dora je bila i moja učenica i netko bi rekao da postoji generacijski jaz, no povezuje nas zajedništvo i zadovoljstvo da nastupimo na pozornici. Ovakvi koncerti nose sjećanja i zanimljivo je zajedno muzicirati, a posebice kada slavimo jubilej Glazbene škole - naglasila je Lidija Đidara, profesorica teorijskih glazbenih predmeta, koja je zajedno s Anom-Marijom Kyun izvela Gershwinov Koncert za klavir i orkestar u F duru, popularno djelo kod publike, jer je kombinacija klasične i suvremenije glazbe.

- Posebno je zadovoljstvo kada možemo organizirati koncerte na kojima nastupaju sadašnji i bivši učenici sa svojim profesorima, koji su ih prvi počeli upoznavati s čarolijom glazbe. Nastavljamo i dalje s koncertima učenika i profesora tijekom idućih mjeseci, a naveliko pripremamo i praizvedbu i premijeru mjuzikla "Glazba srca mog" kojeg je napisao također naš bivši učenik, danas već proslavljeni dirigent i skladatelj, te docent na Muzičkoj akademiji Ivan Josip Skender, a kojeg ćemo izvesti krajem idućeg mjeseca - dodao je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Uz mjuzikl, do kraja slavljeničke godine bit će održan i znanstveni skup o Glazbenoj školi, velika izložba, te niz koncerata.

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_3.JPG

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_10.JPG

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_11.JPG

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_14.JPG

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_19.JPG

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_22.JPG

Koncert_generacija_glazbena_skola_varazdin_2.JPG