KajTeBriga jazz band nastavio niz odličnih koncerata u Glazbenoj školi

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.11.2018. u 09:18h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na čitavom nizu koncerata glazbena je publika već imala prigodu upoznati KajTeBriga trio, no za koncert u slavljeničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu trio je proširio svoj sastav i održao odličan koncert u Koncertnoj dvorani slavljeničke škole.

Proširio se trio i u sastavu, ali i repertoarskom djelu pa su publiku posljednje listopadske večeri glumica i pjevačica Hana Hegedušić, pijanist Petar Eldan, saksofonist Gordan Perši, Stanislav Muškinja na bubnjevima i Aleksandar Vešić na kontrabasu odlično zabavili.

- Ovaj koncert donosi jazz na malo neuobičajen način. Neki bi rekli u jazz stilu, no ima svega. Pjevačica nam je Hana Hedušić, naša odlična glumica i izuzetno dobra pjevačica koja je nastupala u mjuziklima, tako da smo se malo vodili i time pa smo na repertoar dodali songove iz mjuzikala, jer možda se ne zna da jazz standardi dolaze baš iz mjuzikala, pa još su tu neki rock songovi i šansone, ali opet prevladavaju autorske kompozicije - otkrio je Petar Eldan, profesor klavira koji priznaje kako dugo nije svirao na pozornici Glazbene škole, ali zna da ga njegovi učenici prate na drugim scenama.

- Mislim da je bitno i za učenike i za profesore da sviraju i da mogu pokazati ono što možda na satu ili teoriji ne mogu. Ovako mi profesori pokazujemo da možemo odsvirati cijeli koncert za što u konačnici i pripremamo naše učenike - nastavio je profesor Eldan dodajući, uz smijeh, kako su i ovakvi koncerti prilika da učenici kritiziraju svog profesora.

- Presretna sam što smo narasli. Jednom nas je jedna gospođa prozvala kvintet Kaj got, a bili smo trio KajBriga. No, mi volimo svirati i muzicirati skupa. To nije baš često, no s druge strane veselimo se svakom koncertu i ulažemo u njega puno ljubavi i lijepo nam je zajedno. Songovi iz mjuzikla dio su mene i obilježili su moju karijeru i kad smo pričali o repertoaru, a čak da nisam ni ja to predložila, dečki su rekli pa daj nešto iz Chicaga i tako je to ostalo na programu - naglasila je Hana Hegedušić, glumica varaždinskog HNK-a koje pak ove godine također slavi svoj jubilej-145. obljetnicu otvorenja kazališne zgrade.

- Ove nas godine prate obljetnice i to je lijepo i svečano i treba ljude educirati o predanom radu u kulturnim institucijama - zaključila je Hana koja je ponovno oduševila sa svojim glazbenim kolegama, a Glazbena škola u Varaždinu i HNK-a Varaždin partneri su i u koprodukciji mjuzikla "Glazba srca mog" koji će biti praizveden 30. ovog mjeseca na varaždinskim "daskama koje život znače".

Kajtebriga_jazz_11.JPG

Kajtebriga_jazz_9.JPGKajtebriga_jazz_8.JPG

Kajtebriga_jazz_4.JPG

Kajtebriga_jazz_1.JPG

Kajtebriga_jazz_7.JPG