Izložba Stipana Tadića otvara se u sklopu Srijede u Muzeju

VV | 8.5.2018. u 20:07h | Objavljeno u Društvo

Niz zajedničkih projekata Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel nastavlja se izložbom Stipana Tadića (r. 1986.), akademskog slikara i višestruko nagrađenog autora koji iza sebe ima brojne samostalne i skupne izlagačke nastupe u zemlji i inozemstvu i čiji su radovi zastupljeni u više privatnih zbirki i fundusa ustanova. Izložba se u prostoru Galerije Zlati ajngel (Varaždin, Gajeva 15), u sklopu Srijede u Muzeju, otvara 9. svibnja, u 19 sati.

U vremenima dominacije figuralnoga u hrvatskom slikarstvu mladi se autor prihvatio prikaza zagrebačke svakodnevice, portretiranja prigradskih stanovnika i, u novije vrijeme, pejzažnog slikarstva, donoseći poglede na hrvatske planine. Kako je naveo Darko Sačić, voditelj Galerije Zlati ajngel, nešto je od naslijeđa naive, hlebinske, ali i „internacionalne“, u postupku Stipana Tadića.

Ponekad je ta činjenica prenaglašavana, a ponekad pak je sam slikar naglašava. Sukladno tomu, on će u okviru obilježavanja 50. obljetnice Galerije naivne umjetnosti Hlebine boraviti u toj ustanovi i preispitivati tehničke i izražajne mogućnosti danas pomalo potisnutoga kreativnog izraza. Autorica teksta u predgovoru kataloga izložbe je Varaždinka Tena Bakšaj, što je još jedna potvrda povezanosti i upućenosti Varaždina u najvitalnija kretanja u umjetnosti.

Izložba Stipana Tadića postavljena je za razgled do 27. svibnja ove godine.