Izložba slika „Emotivni sedimenti“ Alme Božanić Čače u Galerijskom centru

VV | 17.11.2017. u 13:25h | Objavljeno u Društvo

U subotu 18. studenoga u 11 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba slika Alme Božanić ČačeEmotivni sedimenti“. Izložba će biti otvorena za razgled do 28. studenoga.

Alma Božanić Čače, nakon uspješno završene srednje Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu 1995. upisala se na Umjetničku akademiju u Splitu (UMAS), Odsjek likovna kultura-restauracija, diplomirala je 2001.godine.

U više navrata bila je voditelj nekoliko likovnih radionica, pripremila je dvanaest samostalnih izložbi i četrnaest puta izlagala na skupnim izložbama. Član je HULU Split, ima status samostalnog umjetnika. Živi i radi u Splitu.

"Slikarica pokazuje finu razinu senzibiliteta za boju, strukturu i slojeve slike, površina platna je koloristički i kompozicijski dinamična, nervatura slikarskog duktusa doslijedno se osjeti u svim kompozicijama većeg i manjeg formata, riječ je o doživljajima svijeta koji pulsira kao zapis s periferija sjećanja i skrivene nostalgije. Ako se zagledamo u skrivene sjene i nama nepoznate adrese ulazimo u nama nepoznat mikrosvijet koji je u neprekidnoj kreaciji čudesne veze realnog i apstraktnog, stvarnog i nadrealnog, intimnog i univerzalnog svijeta, nepredviđenog..."

( iz predgovora Tonćija Šitina)