"IZDRŽATI!" Ove godine drugačiji Dani performansa, otvoren natječaj za umjetnike Foto: Ilustracija/Gradski muzej Varaždin

"IZDRŽATI!" Ove godine drugačiji Dani performansa, otvoren natječaj za umjetnike

VV | 17.10.2020. u 12:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zbog nepovoljnih epidemioloških prilika i propisanih mjera, 19. Dani performansa ne mogu se održati uživo pred publikom, ali će se program realizirati kroz videozapise, koji će se prikazivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora Gradskog muzeja Varaždin.

Tema ovogodišnjih performansa glasi "Izdržati!".

U tom smislu Gradski muzej Varaždin raspisuje natječaj za umjetnike, koji je otvoren jučer, 16. listopada i traje sve do 23. listopada za performanse snimljene u videozapisima u maksimalnom trajanju do tri minute, od kojih će tri najbolja, prema ocjenjivačkom sudu, biti nagrađeni i trima jednakovrijednim novčanim nagradama u iznosu od 2500 kuna.

- Pozivaju se umjetnici da, sukladno s tematskim okvirom, izvedu performans u svojoj organizaciji, snime ga i videozapis pošalju organizatoru - navodi ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Ivan Mesek.
Videozapisi s popratnom dokumentacijom (ime autora, naziv djela, kratka biografija autora) šalju se na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.