HRVATSKI DRAGULJI Sopranistica Jelena Štefanić snima koncert u palači Sermage Foto: Ilustracija/Arhiva VV

HRVATSKI DRAGULJI Sopranistica Jelena Štefanić snima koncert u palači Sermage

Igor Čolaković | 17.4.2021. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Izvrsna hrvatska sopranistica Jelena Štefanić priredit će u Galeriji umjetnina Gradskog muzeja Varaždin koncert na kojem će izvesti poznate i manje poznate arije iz hrvatske glazbene baštine.

Na programu koncerta "Hrvatski dragulji“, početkom svibnja emitirati francuska TvClassique, bit će devet arija koje će ova sopranistica izvesti uz klavirsku pratnju Simona Dešpalja.

- Želja mi je promovirati hrvatsku glazbu u svijetu, pa smo za ovaj koncert odabrali arije koje su vrlo rijetko ili uopće nisu izvođene, a meni su zbog nečega drage i posebne – najavila je Jelena Štefanić.

Koncert će započeti uz ariju Jelene "On ode..“ iz opere „Nikola Šubić Zrinski“ Ivana pl. Zajca, a završit će arijom Susette iz Tijardovićeve "Male Floramy“.

U četrdesetak minuta Jelena i Simon uvrstili su i ariju Ah, Tožna je Grlica iz opere "Dora Pleše“ Krste Odaka, zatim molitvu Maruše iz "Božićne priče“ Rudolfa Matza, te ariju Lenke iz opere "Oganj“ Blagoja Berse. Među hrvatske dragulje glazbenici su uvrstili i dvije arije iz opere "Koriolan“ Stjepana Šuleka, te dvije arije iz operete "Boccaccio“ dirigenta i skladatelja Franza von Suppea.

Koncert će biti održan i snimljen u subotu, 17. travnja, u palači Sermage, a glazbenici zahvaljuju na podršci i Gradskom muzeju Varaždin i Glazbenoj školi u Varaždinu, koja je za ovu prigodu osigurala klavir.
Koncert će biti dostupan online u svibnju i u lipnju, a poveznica će biti objavljena i na mrežnoj stranici Varaždinskih vijesti.

Ovaj projekt prepoznalo je i podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Označeno u