Gllugl nakon sezone sa 101 izvedbom tijekom ljeta seli na otok Vis

Varaždinske vijesti | 29.6.2017. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Umjetnička organizacija Gllugl u srpnju seli na otok Vis gdje će tijekom cijelog ljeta izvoditi svoje programe u gradovima Visu i Komiži.

Ljetni program započinje pretpremijerom predstave Cezar W. Shakespearea u režiji slovenskog redatelja Jerneja Kobala 4.7. u Visu. Premijera u Varaždinu na sceni Centra za mlade predviđena je za rujan 2017. Slijede reprize iste predstave u Komiži (5.7.) i Visu (18.7. i 8.8.), izvedbe Hasanaginice M. Ogrizovića u režiji Tamare Kučinović u Visu (26.7.) i Komiži (27.7.) te koncerti jazz grupe Kajtebriga u Visu (10.8.) i Komiži (9.8.).

Gllugl sezonu 2016./17. završava sa 101 izvedbom, od toga 88 u vlastitoj produkciji te 13 gostujućih ansambala ili solista. Ostvareno je 25 gostovanja izvan Varaždina od čega pet u inozemstvu: tri u Sloveniji te po jedno u BiH i Poljskoj. Četiri predstave odigrane su premijerno (Kvadratura kruga, Minaluš, Hasanaginica, Dindim), a jedna će biti izvedena pretpremijerno (Cezar). Gllugl teatar sudjelovao je na tri festivala: s predstavom Duga Dinka Šimunovića u režiji Tamare Kučinović na festivalu MESS Sarajevo (osvojena nagrada Mali MESS za najbolju predstavu za djecu), s istom predstavom na Lutkarskoj reviji u Rijeci te s predstavom Uspavanka za Bellu Katarine Arbanas u režiji ansambla na Lutkovnem festivalu u Mariboru.

Umjetnička organizacija Gllugl ostvarila je ove sezone suradnju s HNK u Varaždinu (koprodukcija predstave Kvadratura kruga), Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca, Kazališnom družinom Pinklec iz Čakovca, SLG Celje te brojnim obrazovnim institucijama od vrtića do visokoškolskih ustanova.

Označeno u