FOTO Varaždin iza vugla: Fotografi "uhvatili" motive koje često ne zapažamo Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždin iza vugla: Fotografi "uhvatili" motive koje često ne zapažamo

N.L./Varaždinske vijesti | 30.11.2016. u 20:48h | Objavljeno u Društvo

Foto klub Varaždin i ove je godine imao izložbu fotografija svojih članova. Izložba pod nazivom „Varaždin iza vugla“ otvorena je u utorak u predvorju kina Galerije.

Fotografije prikazuju varaždinske motive: mokre ulice, prašnjave haustore, neobične performere, osunčane klupice, ruševne zgrade... koje su fotografi napravili tijekom rada ili slobodnog vremena s namjerom da „uhvate“ sitnice koje je lako ne zamijetiti, a uljepšavaju grad i uveseljavaju prolaznika.

Uvodnu riječ imali su Sandra Malenica u ime Pučkog otvorenog učilišta i Stanko Toth i Dražen Zrinski uime Foto kluba Varaždin. 

Život u gradu ima svoju čaroliju i može biti vrlo užurban. Ponekad sami sebe shvaćate preozbiljno, a ponekad izrazito opušteno. I tako ne zapažajući, s gradom kroz život dijelimo i svoje osobne misli, proživljavamo pozitivne i negativne trenutke. Fotografi su uvijek znatiželjni, i ovaj put iskoristili su vrijeme za opuštanje da prikažu motive Varaždina koje obično u užurbanom načinu života ne stignemo zapaziti. Smatramo da motivi grada koje ponekad zapažamo u obliku sitnica, a svakodnevno su tu kraj nas „iza vugla“, isto tako Varaždincima u životu trebaju biti pozitivan izvor inspiracije – rekao je predsjednik kluba Stanko Toth.

Izložba će biti otvorena do 21. prosinca.