FOTO Svečano otvorena 48. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Varaždinu Foto: VANIMA

FOTO Svečano otvorena 48. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 26.11.2016. u 13:23h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U petak navečer svečano je otvorena 48. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva koju organizira Hrvatski filmski savez uz suorganizaciju domaćina udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA, uz partnere: Gradski muzej Varaždin, Galerijski centar Varaždin i udrugu TRASH.

- Prije otprilike četiri godine u ovom smo prostoru službeno otvorili ponovni rad kinoprikazivaštva u Varaždinu, a za to su zaslužne naše aktivne udruge u području audiovizualne djelatnosti – VANIMA i TRASH. Iznimno mi je drago pohvaliti ekipu jer su zaista mnogo napravili za razvoj tog područja, a odlaskom Sandre Malenice na mjesto ravnateljice POU Varaždin vjerujem da će zajedno pozicionirati Varaždin kao Film friendly grad. Koristim ovu priliku i da čestitam rođendan VANIMI, te im želim još puno uspjeha u daljnjem radu – rekao je gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš.

- Dobro došli u Varaždin, srce Varaždinske županije! Iako s malo novaca, no s puno kreativnosti i ljubavi nastaju neprofesijski filmovi koje ćemo ovaj vikend imati prilike vidjeti u kinu Galerija. Čestitke svim autorima koji sudjeluju u natjecateljskom programu Revije, a posebno držim fige našim sugrađanima – kazao je dožupan Varaždinske županije Alen Kišić.

- Ponosna sam na grad Varaždin i VANIMU koji su očuvali gradsko kino u centru te zahvaljujem gradonačelniku Habušu što je ispunio svoje obećanje koje je dao prije četiri godine upravno na ovom mjestu kad smo zajedno otvarali kino Galeriju. Ovog puta smo tu jer otvaramo 48. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva koja je jedna od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj i ponosna sam što u publici vidim nove mlade filmaše koji tek kroče u svoje filmske karijere – rekla je predsjednica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić-Škarica.

U ime suorganizatora Revije prisutne je pozdravio Hrvoje Selec, tajnik i voditelj VANIME, kojem su filmaši priredili iznenađenje donijevši na pozornicu slavljeničku tortu za 30 godina postojanja VANIME. Nakon službenog otvaranja uslijedile su dvije projekcije na kojima su prisutni mogli vidjeti osam filmova iz službene konkurencije.

 

Galerija slika