FOTO: Snimanje priloga HRT-a o Ivanečkim mlinovima i interpretacijskim pločama Foto: Zdenko Horvat

FOTO: Snimanje priloga HRT-a o Ivanečkim mlinovima i interpretacijskim pločama

Boris Jagetić Daraboš | 13.8.2017. u 15:07h | Objavljeno u Društvo

HRT je prije nekoliko dana snimao video o projektu Ivanečkih mlinova, projektu koji sve više pobuđuje pozornost na globalnoj razini. Snimanje je realizirano na nekoliko lokacija, a završetak je bio kod Friščićevog mlina koji još uvijek funkcionira na starinski način. Primarni interes je bio postav Interpretacijskih ploča na 20 lokacija gdje su nekada bili upečatljivi ivanečki melini. Kod ploča nerijetko bilježimo zaustavljanje domaćih i stranih posjetioca kojima je cilj Ivančica. Na godišnjoj razini goru posjeti oko 60 tisuća prema izvorima HPD Ivančica. Također usmjerena pozornost snimanja je bila i na tisak jedinstvene knjige o Ivanečkim mlinovima koja je pisana dvojezično (hrvatski i engleski). Podsjećamo da je uz knjigu izdana i promotivna turistička brošura.

Projekt je trenutno u fazi realizacije u smislu izrade tematske edukativne šetnice „Ivanečki mlinarski put“. Uskoro više o tome.

U međuvremenu Interpretacijske ploče smo hortikulturno oplemenili što još više uz primarnu svrhu čini ili utječe na pozitivne emocije posjetioca na području Ivanca.
Snimanje priloga ujedno je prilika da se projekt još više približi svim potencijalnim posjetiocima na globalnoj razini, posebno jer je dostupan tijekom cijele godine. Snimljeni prilozi će biti sastavni dio nekoliko emisija u budućem razdoblju.

Upravo povezani sadržaji dostupni tijekom godine čine jedinstveni kulturni i turistički proizvod u sponi s ostalim prisutnim resursima.

Označeno u
Galerija slika