FOTO: Čarobna glazbena večer uz Valcere, polke i druge špelancije Tamburaškog orkestra HRT-a Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Čarobna glazbena večer uz Valcere, polke i druge špelancije Tamburaškog orkestra HRT-a

Igor Čolaković | 3.1.2020. u 19:17h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Publici koja je na Novu godinu do posljednjeg mjesta ispunila gledalište varaždinskog kazališta Tamburaški orkestar HRT-a, pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, na koncertu "Valceri, polke i druge špelancije" priuštio je prekrasnu glazbenu večer.

Tradicionalni novogodišnji koncert Tamburaški orkestar HRT-a započeo je "Varaždinskom uvertirom" Siniše Leopolda, još jednom skladbom posvećenom Varaždinu, a potom je uslijedio Straussov Proljetni valcer, u sjajnoj izvedbi Lidije Horvat Dunjko, kojoj se na sceni pridružio i izvrsno raspoloženi Miljenko Đuran. Izvrstan duet je s puno žara, energije i muzikalnosti izveo "Hajd'mo u Varaždin" iz Kalmanove Grofice Marice te poznatu ariju "Joj mama" iz operete Kneginja čardaša.

Sjajni nastup s Tamburaškim orkestrom imao je Scifidelity Orchestra, s odličnom obradom Robićevog evergrina - Čin-čin-čin, te tamburaši - Tihomir Hojsak i Filip Novosel, koji su s orkestrom izveli - Lenger fantaziju, posvećenu braći Lenger.

Lijepa glazbena večer u varaždinskom kazalištu nastavljena je Novogodišnjem potpurijem, u maestralnoj izvedbi glasovirsko - udaraljkaškog trija Meštrović&expresto. Pijanisti Matej Meštrović i Kristina Bilopavlović te udaraljkaš Borna Šercer, oduševili su publiku spektakularnom izvedbom.

Sretnu novu godinu na koncertu je pjesmom zaželio i Goran Karan, a ova čarobna glazbena večer, kojom je Tamburaški orkestar HRT-a publiku, koja je koncert uživo mogla pratiti i na drugom programu HTV-a, glazbom uveo u novu godinu, završila je zajedničkom izvedbom napitnice iz operete Princ student.