FOTO Ansambl Lado priredio glazbenu čaroliju u Trnovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO Ansambl Lado priredio glazbenu čaroliju u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 21.12.2016. u 08:37h | Objavljeno u Društvo

Ansambl Lado završava tekuću koncertnu godinu tradicionalnom božićnom turnejom pod nazivom "Predragi, razveselte se", a jedno od odredišta turneje i ove je godine bio Trnovec.

Koncert je održan u ponedjeljak u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu.

- Božić je naš najradosniji kršćanski blagdan jer slavimo rođenje našega Spasitelja, a za njegov dolazak svi se želimo što bolje pripremiti. Ovaj večerašnji koncert lijepa je uvertira u to. Prepuštamo se svojevrsnoj glazbenoj čaroliju koju priređuju članovi Lada - uoči koncerta je rekao župnik vlč. Josip Hadrović poželjevši dobrodošlicu gostima iz Zagreba.

A članovi Ansambla Lado sve više postaju domaći nego što su gosti, o čemu govori i činjenica da je to bio treći božićni koncert u Trnovcu.

- Sretni smo što treću godinu zaredom organiziramo božićni koncert Ansambla Lado u Trnovcu. Crkva je uvijek prepuna. Napravili smo izuzetno dobru suradnju s Ladom preko našeg KUD-a Mak i u budućnosti imamo još dosta planova za tu suradnju - kazao je načelnik Zvonko Šamec o koncertu koji Općina Trnovec Bartolovečki mještanima poklanja za božićne blagdane.

Lado je priredio jednosatni program od 18 tradicijskih pjesama iz svog božićnog repertoara pa je izveo božićne napjeve u obradama Dražena Kurilovčana, Tomislava Uhlika, Bože Potočnika, Joška Ćalete, Zorana Jakunića i Ivice i Branka Ivankovića. Uz poznate napjeve poput "Veseli se, Majko Božja", "Oj djetešce moje drago" i "Radujte se narodi", mještani općine Trnovec Bartolovečki imali su priliku čuti i manje poznate tradicijske napjeve iz Slavonije, Baranje, Turopolja, Hrvatskog Zagorja, Gradišća, Dalmacije i Hrvatskog Primorja. Ansamblom je dirigirao glazbeni voditelj Dražen Kurilovčan.

Dodajmo da će Lado božićnu turneju, koja je počela 11. prosinca, završiti u četvrtak, 22. prosinca, u varaždinskoj katedrali.

 

Galerija slika