Djevojački zbor Mozartine u subotu nastupa u Novom Marofu Foto: Djevojački zbor Mozartine

Djevojački zbor Mozartine u subotu nastupa u Novom Marofu

Varaždinske vijesti | 29.3.2019. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu 30. ožujka, s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održat će se koncert Djevojačkog zbora Mozartine.

Svojim energičnim nastupom ove će zborašice podsjetiti sve posjetitelje zašto je glazba važna u životu. Ulaz na koncert je besplatan, stoga dođite u što većem broju i prepustite se valovima predivnih melodija koje će vam Djevojački zbor Mozartine izvesti.

Djevojački zbor Mozartine počeo je s djelovanjem 1999. godine kao dječji zbor višeg uzrasta, a odrastanjem tadašnjih članica prerasta u djevojački. Zbor broji 50-ak članica, djevojaka iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Zbor ima bogate sezone prepune koncerata i turneja u Hrvatskoj i inozemstvu te velikih suradnji. Mozartine svojim pjevačkim umijećem dokazuju da je upravo takav način muziciranja i "življenja glazbe" jedan od temelja glazbenih dosega uopće.

Koncert u Novom Marofu će se održati u sklopu njihove slavljeničke turneje povodom 20 godina djelovanja Pjevačkog studija Mozartine. Tijekom koncerta djevojke će izvesti neka od najljepših djela Debussyja, Straussa, Hatzea, Fia, Žganca, Cossetta, Mokranjca, Mozarta i mnogih drugih, pod vodstvom dirigentice Ive Majcenić i uz klavirsku pratnju Lorene Deidde.