CTK upisuje u folklorne sekcije i škole gitare, tambure, klavijature i mandoline

VV | 5.11.2017. u 08:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Njegujući kulturnu baštinu, Centar tradicijske kulture Varaždin kao najaktivnije i najbrojnije društvu u Varaždinskoj županiji i ove godine poziva nove članove da se pridruže u jednu od mnogobrojih sekcija koje djeluju u sklopu samog centra.

Voditelji sekcija su iskusni i istaknuti folklorni i glazbeni pedagozi sa izvrsnim rezultatima te dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima.

Folklorni ansambl – jedna je od najaktivnijih i najmnogobrojnijih sekcija samog društva od ove je godine obogaćena vodstvom eminentnog folklornog voditelja Tihomira Kukulića, uz asistenciju Nere Jurinić. Svi zainteresirani za pjesmu, ples, putovanja i druženja dobrodošli su bez obzira na godine.

Dječja folklorna igraonica namijenjena je najmlađoj dobnoj skupini, djeci od 3 do 6 godina. Razvoj osjećaja za ritam i intonaciju, kretanje melodije, dinamiku i dinamičke promjene, prepoznavanje boje tona, motorika ruku i nogu te motorika prstiju temelji su ove igraonice. Voditelj igraonice je odgojiteljica i licencirana voditeljica dječjeg folklora Andreja Kirchbaum.

Dječja folklorna skupina - Dječja grupa mlađeg uzrasta okuplja djecu od 6 do 11 godina. Voditeljica je učiteljica folklornog plesa Gordana Vaupotić.

Škola gitare, tambure, klavijature i mandoline - namijenjena je djeci od 10 godina na više. U školi koja djeluje više od 30 godina, polaznici mogu naučiti svirati instrumente poput tambure, gitare, klavijature i mandoline. Voditelj je poznati glazbeni pedagog Dragutin Koren.

Svi zainteresirani mogu se javiti na info telefon 098 446 898, e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ih posjetiti na adresi Zagrebačka 94 svakog radnog dana od 18 do 22 sata.