Projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“ sufinanciran je sredstvima Europske unije Foto: Općina Ljubešćica

Završni radovi na komunalnoj infrastrukturi Poduzetničke zone Ljubešćica

| 25.9.2020. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno

U tijeku su završni radovi u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica koji se izvode u sklopu projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 7.862.362,52 kuna, sufinanciranje projekta od Europske unije je 4.788.758,38 kuna, a sufinanciranje EU projekta od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u iznosu od 1.547.137,33 kuna. Cilj projekta Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica je izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture, koja će imati pozitivne učinke na razvoj poduzetništva i privlačenja investicija koje će omogućiti uspostavu novih proizvodnih i uslužnih pogona te otvaranje novih radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Izgradnjom infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica, poduzetnicima će biti na raspolaganju izgrađenih 5.856 m2 neto površine novih prometnica, 1.058,47 metara dužnih oborinske kanalizacije i 926 metara dužnih javne rasvjete. Uspješnom provedbom projekta "Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica" stvaraju se uvjeti za jačanje poduzetničkog okruženja na području općine Ljubešćica i Varaždinske županije.