Još 12 "Kuća za odmor s pričom", sad ih je 46 s ukupno 223 kreveta

vv / tz | 1.9.2020. u 20:17h | Objavljeno u Aktualno

U želji da zahtjevnom tržištu ponudi što kvalitetniji i drugačiji doživljaj, Turistička zajednica Varaždinske županije razvija projekt "Kuće za odmor s pričom" čiji je glavni cilj razvoj kvalitetnog smještaja na ruralnom području varaždinskog kraja.

Nakon terenskog obilaska te provedbe postupka ocjenjivanja po nekoliko kriterija, postojećim nositeljima standarda, u sklopu 3. certifikacijskog kruga pridružilo se novih 12 kuća za odmor. Time se broj nositelja oznake kvalitete „Kuće za odmor s pričom“ popeo na 46 s ukupno 223 kreveta.

Nakon pokretanja službene Internet stranice pod nazivom MyVarazdinHoliday (https://myvarazdinholiday.com/) koja na jednom mjestu predstavlja sve nositelje standarda, izdavanja kataloga te promotivnih kampanja,  prvenstveno na njemačkom tržištu, „Kuće za odmor s pričom“ već su postale prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji.

Osim jamstva kvalitete za goste, „Kuće za odmor s pričom“ pokazale su i otpornost na kriznu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa, a samim time i svoju održivost. Tako su 34 objekta nositelja standarda „Kuće za odmor s pričom“ do kraja kolovoza ostvarili više od 90% lanjskih noćenja promatrano u istom razdoblju, a više od 70% noćenja ostvarili su strani gosti.