Velik interes ivanečkih poduzetnika za kreditiranje EU projekata privatnog sektora Foto: Grad Ivanec

Velik interes ivanečkih poduzetnika za kreditiranje EU projekata privatnog sektora

Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 16:44h | Objavljeno u Aktualno

U prepunoj Gradskoj vijećnici Ivanec u srijedu je, 5. travnja, održana prezentacija novih kreditnih linija HBOR-a namijenjenih potpori projektima privatnog sektora koji se sufinanciraju sredstvima EU.

Na skupu, koji su organizirali Grad Ivanec i Poslovni klub Ivanec, usto su predstavljeni i ostali kreditni paketi koje HBOR malim i srednjim poduzetnicima odobrava po povoljnijim kamatnim stopama, s duljim rokom otplate i mogućim počekom od nekoliko godina.

Tematika je izazvala velik interes, što potvrđuje podatak da je prezentaciju pratilo 24 ivanečkih poduzetnika. Nakon pozdravnih riječi direktorice Poslovne zone Ivanec d.o.o. i tajnice Poslovnog kluba Lane Labaš, prezentaciju su održali predstavnici HBOR-a Josip Grgić i Ivana Grahovac te nazočne upoznali s 28 kreditnih paketa i to onih koji se odnose na investicijske kredite kao i onih koji su namijenjeni financiranju ulaganja u obrtna sredstva. Predstavili su i kreditne linije za ciljane skupine koje su u poslovnom sektoru u nepovoljnijem položaju, a to su žene, mladi te poduzetnici - početnici.

Ivanečki poduzetnici ovu su priliku iskoristili kako bi predstavnicima HBOR-a skrenuli pozornost na probleme s kojima se susreću u poslovanju s bankama, a to su nesusretljivost kod odobravanja kredita u suradnji s HBOR-om te dugi rokovi obrade kreditnih zahtjeva.

- Velik odaziv na prezentaciju jasno pokazuje koliko je navedeno savjetovanje poduzetnicima bilo potrebno te da im zaista nedostaju informacije o mogućnostima kreditiranja po najpovoljnijim uvjetima na tržištu - ističu iz Grada Ivanca.

Nakon prezentacije, poduzetnici su se s gostima iz HBOR-a zadržali u individualnom savjetovanju oko svojih konkretnih pitanja, problema i projekata. Organizacijom ove, ali i drugih sličnih prezentacija, Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec nastoje poduzetnicima dati kvalitetnu i pravovremenu informaciju, a sve s ciljem da svoje poduzetničke planove realiziraju što lakše i uspješnije.