Varaždinski startup Princeza.hr zainteresirao poduzetnike i osvojio prvu investiciju

MGA/VV | 16.11.2019. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Algebra LAB-a na Startup inkubator prijavilo se više od 120 ekipa iz cijele Hrvatske. Varaždinski tim PRINCEZA.hr prepoznat je pred hrvatskim poslovnim investitorima i izabran u finalnih 10, što im je donijelo i prvu investiciju.

Investiranje poslovnih anđela u startupove, odnosno mlada poduzeća s ogromnim potencijalom za rast, sve je češća praksa i u Hrvatskoj. Dio takvih renomiranih poduzetnika okupio se oko Algebrina LAB-a, odnosno Startup inkubatora koji se izvodi u suradnji s Fil Rouge Capitalom i INA-ANI startup programom. Ali u takav inkubator nije lako ući. Samo u ovaj krug inkubacije prijavilo se više od 120 timova. Nakon prijave uslijedila je selekcija u drugi krug, a odabranih 20 ekipa je na takozvanom pitchu svoje ideje i osobno predstavilo žiriju. Tek 10 najboljih ekipa ušlo je u inkubaciju, među njima i spomenuti varaždinski startup PRINCEZA.hr.

PRINCEZA.hr je mladi portal usko specijaliziran za vjenčanja i sve usluge i proizvode koji se nude na vjenčanjima. Cilj im je postati vodeći portal za vjenčanja u regiji, ali ni tu ne misle stati. Ante Rambrot Malenica, jedan od članova PRINCEZA.hr startup tima objasnio je:

- U Hrvatskoj se godišnje sklopi oko 20 tisuća brakova, gdje prosječna dob stupanja u brak iznosi 29 godina. To su dakle mladi ljudi naviknuti na moderne tehnologije, a kako je cijela organizacija vjenčanja još uvijek vremenski i financijski vrlo izazovna za većinu parova, prepoznali smo priliku da cijeli taj proces “digitaliziramo”. S Princeza.hr digitalnom platformom, ideja je svakom mladom paru u Hrvatskoj i regiji uštediti hrpu vremena i novca pri organizaciji vjenčanja, a da opet uz našu pomoć naprave svoje vjenčanje iz snova. -

Uz Antu, preostali dio tima čine Andreja Rambrot Malenica i Martina Pahek, koje su zaslužne za kreiranje sadržaja za portal i društvene mreže.

Osvojena investicija temelj je za razradu ideje i iskorak na tržište

Osvojena investicija sastoji se od četveromjesečnog ciklusa inkubacije tijekom kojeg će tim sudjelovati u intenzivnim radionicama i na tjednoj bazi raditi s mentorom koji im je dodijeljen, kako bi konačno istupanje na tržište urodilo plodom. Timu će tako biti pružena potrebna stručna i tehnička znanja, networking, ali i novčana potpore u iznosu do 10.000 €.

Uz preostalih 9 ekipa, startup PRINCEZA.hr jučer se po prvi put predstavio javnosti.

Označeno u