Uskoro kreće energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje Ludbreg Foto: Grad Ludbreg

Uskoro kreće energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje Ludbreg

VV | 3.6.2020. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Centar za kulturu i informiranje „D. Novak“ protekle 2019. godine krenuo je u projekt Energetske obnove zgrade Centra za kulturu i informiranje D. Novak Ludbreg na adresi Trg Svetog Trojstva 19, Ludbreg.

Sredstva za projekt odobrena su u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Aktivnosti obuhvaćene projektom odnose se na energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što uključuje obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane.

Zgrada Centra stara je 60-ak godina, a zahvaljujući ovoj energetskom obnovom smanjit će se njena godišnja potrošnja primarne energije.

Kroz postupak javne nabave za izvođača radova izabrana je tvrtka Hidroing d.d. iz Varaždina.

– Natječaj za javnu nabavu objavljen je u Oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Pristiglo je 8 ponuda, a nakon razmatranja, provjere i bodovanja za izvođenje radova odabrana je tvrtka Hidroing d.d. koja je ostvarila maksimalnih 100 bodova. Nadam se da će suradnja biti odlična i da će se sve odvijati prema planu. – prilikom današnjeg potpisivanja ugovora rekao je mr.sc. Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „D. Novak“.

– Radovi kreću 30 dana nakon potpisivanja ugovora odnosno nakon uvođenja u posao. Rok za izvedbu radova je 12 mjeseci međutim vjerujem da će sve biti gotovo i prije. Radit će se fasada, izolacija negrijanog prostora i rekonstrukcija kotlovnice čime će se postići značajnije uštede. – kazao je ing. građ. Danijel Risek, direktor Hidroinga d.d.

Ukupna vrijednost projekta je 3.621.244,56 kuna, a udio koji sufinancira EU iznosi 1.598.236,53 kune. Preostalih 2.023.008,03 kuna financira se putem kredita. Krajnji rok završetka projekta je 9. kolovoza 2021. godine.