U Zagrebu predstavljen TCDI, lepoglavski projekt vrijedan 90 milijuna kuna

vv | 1.4.2017. u 09:34h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavilo je na konferenciji u Zagrebu javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava centrima kompetencije, vrijedan 786 milijuna kuna, na koji će do sredine svibnja svoje projektne prijedloge moći dostaviti samo odabrani prijavitelji. Jedini iz Varaždinske županije je Tehnološki centar drvne industrije (TCDI), projekt  Grada Lepoglava, koji je odabran u prvom krugu natječaja "Podrška razvoju Centara kompetencija (CEKOM)" za prijavu na završni pozivni natječaj, i to zajedno s još 33 projekata iz cijele Hrvatske.

O važnosti samog natječaja govori činjenica da je predstavljanju nazočio premijer Vlade RH Andrej Plenković , zatim ministrica gospodarstva Martina Dalić te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Na zagrebačkoj konferenciji su predstavljeni i rezultati pred-poziva za odabir potencijalnih prijavitelja za Ograničeni javni poziv za CEKOM-e, među kojima i Tehnološki centar drvne industrije, te sam Ograničeni javni poziv na koji će Grad Lepoglava moći prijaviti 90 milijuna kuna vrijedan projekt Tehnološki centar drvne industrije.

- Zadovoljstvo je da je među predstavljenim projektima odabranima za prijavu na završni natječaj i projekt Grada Lepoglave koji je njime stao uz bok mnogo većim gradovima i poslovnim sustavima u Hrvatskoj. Dokazali smo da imamo viziju razvoja te znanje i sposobnost osmisliti i dovesti jedan ovako vrijedan, ne samo za grad, županiju i regiju već cijelu Hrvatsku, važan projekt u tako visoku fazu realizacije. Slijedi njegova prijava na pozivni natječaj uz nadu da će njegova vrijednost biti prepoznata i na završnoj razini – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je bio nazočan konferenciji zajedno  s voditeljem projekta Tehnološki centar drvne industrije Damjanom Županićem, dok je ispred Varaždinske županije bila županijska pročelnica za gospodarstvo Jelena Zrinski.

konferencija CKOM 1