U Maruševcu u petak tribina „Energetski pametnije, za život ugodnije“

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.3.2020. u 12:14h | Objavljeno u Aktualno

U suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja, Općina Maruševec organizira u petak, 6. ožujka, tribinu „Energetski pametnije, za život ugodnije“. Tribina će se održati u prostorijama Općine Maruševec (Maruševec 6) u 18 sati.

Na tribini će potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dati građanima informacije kako doći do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Naime, krajem prvog kvartala 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisati će Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za postojeće obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje, s osnovnim uvjetom da su legalizirane.

Ministar Štromar na tribini će govoriti o ovoj popularnoj mjeri, uvjetima prijave i prihvatljivim aktivnostima, za što je u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurana nacionalna sredstva.

Energetska obnova obiteljskih kuća provodila se 2015. godine također putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekti su se provodili tijekom 2015. i 2016. godine, a sufinanciranje je u cijelosti bilo osigurano također iz nacionalnih sredstava.