U HUP-u zadovoljni produženjem rada trgovina, ali traže da trgovine i nakon Uskrsa rade dulje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U HUP-u zadovoljni produženjem rada trgovina, ali traže da trgovine i nakon Uskrsa rade dulje

IHR/Varaždinske vijesti | 8.4.2020. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno

- Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravlja odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio našu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina - zadovoljni su u toj udruzi.
Ističu kako članice HUP - Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim koronavirusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promijenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.

- U cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane koji su povezani s povećanim zahtjevima potrošača predložili smo Stožeru dopunu Odluke o radnom vremenu. Stožer je uvažio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati a vrijedit će sutra, u petak i u subotu. U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta molimo Stožer i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli od 8 do 19 sati - poručuju iz HUP-a iz kojeg pozivaju sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera.

- Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije koronavirusa - zaključuju.

Označeno u