Tvrtka Biovitalis iz Turčina predstavila investiciju od gotovo šest milijuna kuna

| 22.2.2018. u 14:44h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tvrtka Biovitalis d.o.o iz Turčina je u četvrtak 22. veljače predstavila projekt “Rekonstrukcija i dogradnja proizvodno - poslovne zgrade poduzeća Biovitalis d.o.o. s ciljem jačanja konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranom tržištu”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi skoro 6 milijuna kuna, s time da je čak 45 posto iznosa sufinancirano iz fonda Europskog fonda za regionalni razvoja.

Direktorica i vlasnica tvrtke Biovitalis d.o.o. Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm., je prilikom svečanog predstavljanja istaknula da je Biovitalis d.o.o. tvrtka koja može poslužiti kao odličan primjer obiteljskog, ali i ženskog poduzetništva. Naime, tvrtku je osnovala njezina majka Đurđica Zagorec, koja je godinama kasnije upravljanje tvrtke prepustila svojoj kćeri Ivani, koja tvrtku danas vodi zajedno sa svojim supružnikom Stjepanom Kolednjakom.

Biovitalis d.o.o već 22 godine uspješno posluje u vrlo kompetitivnoj industriji proizvodnje kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda, te dodataka prehrani s pozitivnim razvojem poslovanja. Danas ima ukupno 11 zaposlenih, od čega je čak šest njih sa višom ili visokom stručnom spremom, a plaće su im nešto iznad prosjeka.

- Naši proizvodi prepoznati su kao prirodni, kvalitetni i djelotvorni proizvodi. Nalaze se u svim ljekarnama u Hrvatskoj ali i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori. Trenutno smo u intenzivnim pregovorima za ostala europska tržišta - istaknula je vlasnica i direktorica Ivana Zagorec Kolednjak

Dodala je da je Biovitalis ponosni vlasnik dvaju zahtjevnih certifikata - “Dobra Proizvođačka Praksa” za kozmetičke proizvode te HACCP certifikata za proizvodnju dodataka prehrani. Oba certifikata je dodijelila međunarodna tvrtka DNV GL.
- Time potvrđujemo kako je naše poslovanje usklađeno sa smjernicama koje jamče kvalitetu i sigurnost i kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani - istaknula je Ivana Zagorec Kolednjak.

Kroz nekoliko tjedana trebala bi započeti obnova i dogradnja nove tvornice u koju se planiraju preseliti sljedeće godine u ožujku. Nova tvornica biti će modernija sa najsuvremenijom tehnološkom opremom, koja će osim većih kapaciteta omogućiti i širenje prodaje na domaćem i stranim tržištima, bolje educiranje djelatnika a najavljeno je i povećanje broja zaposlenih.

Investiciju Biovitalisa podržali su i posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević te Općina Gornji Kneginec koja je tvrtku oslobodila od komunalnih doprinosa.
- Veoma nas veseli ova investicija, prije svega jer se radi o investiciji u proizvodnju ali i o investiciji jedne tvrtka koja je obiteljsko gospodarstvo i žensko poduzetništvo, što mene osobno veseli i što posebno potičemo. Radi se zaista o kvalitetnim proizvodima koji već imaju svoje mjesto na tržištu ali imaju i veliki potencijal za rast - istaknula je Martinčević.