Tradicionalna sajamska priredba “MESAP jesen 2019” okupila stotinjak izlagača

Varaždinske vijesti | 24.11.2019. u 14:49h | Objavljeno u Aktualno

Tradicionalna sajamska priredba “MESAP jesen 2019.” po 13. puta po redu u Nedelišću je okupila stotinjak gospodarstvenika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga s bogatom ponudom roba i usluga iz sektora poljoprivrede, ekologije, zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva.

Samih početaka ove manifestacije prisjetio se direktor MESAP-a Vitomir Kirić koji je istaknuo da je brojka od stotinjak izlagača dokaz kvalitete sajma.

- “MESAP jesen” jedna je u nizu manifestacija kojima se podržava zdrava prehrana i lokalni poljoprivredni proizvođači. Međimurje ima doista kvalitetne proizvode i važno je proizvođačima dati mogućnost da pronalaze nova tržišta, ne samo u Međimurju, već i van granica naše županije i države -  kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Suorganizator manifestacije je Udruga pčelara Međimurske županije Agacija koja je dodijelila priznanja s 13. međimurskog ocjenjivanja meda. Na ovogodišnje ocjenjivanje pristigla su 62 uzorka meda koja su izloženi na sajmu, a njihovim proizvođačima dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane plakete. Među 62 uzorka 19 zlatnih.

Uz to, održano je i natjecanje “Medeni kolač” – ocjenjivanje najboljeg kolača od meda te je najboljim proglašen kolač Udruge Brest iz Podbresta, a održano je i natjecanje u jedenju čili papričica, dok je nedjelja rezervirana za natjecanje u jedenju ljutih hamburgera. Pored izložbenog dijela sajma, tijekom dva dana manifestacije održavaju se edukativne radionice i predavanja što je odlična prilika za sve koji žele saznati novosti iz svog područja. Zbor “Josip Vrhovski” Nedelišće, KUU Zvon Mala Subotica i KUU Šandrovec glazbom su uveličali “MESAP jesen 2019”.

Označeno u
Galerija slika