Ilustracija Foto: Arhiva VV

Stručno o(ne)sposobljavanje: HZZO traži pripravnike, ali ne stručno osposobljene

| 5.9.2016. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u srpnju je objavio oglas za popunu 12 pripravničkih radnih mjesta u područnim službama diljem Hrvatske za koje su se tražili pripravnici sa srednjom stručnom spremom upravne ili ekonomske struke i poznavanjem rada na računalu. Budući da se radilo o pripravničkim radnim mjestima, isključeni iz “utrke” su bili svi koji su iza sebe imali pripravnčki radni staž, pa i oni koji su na HZZO-u završili stručno osposobljavanje.

To je ogorčilo jednu kandidatkinju (podaci poznati redakciji) koja je završila stručno osposobljavanje na HZZO-u te se pita čemu je HZZO nju, ali i mnoge druge, stručno osposobljavao ako sada ponovno traži pripravnike bez iskustva u struci.

- Do sada je uvijek u državnim službama jedan od uvjeta bio godina dana radnog iskustva i sad kad nas ima tisuće koji smo završili stručno osposobljavanje, položili državni stručni ispit i imamo radnog iskustva, sad su ponovno počeli uzimati pripravnike bez iskustva, a mi smo opet na birou. Nije mi jasno kud to vodi i zašto mi koji smo se pokazali kao dobri radnici ne možemo konkurirati za ove poslove - ogorčena je čitateljica čija molba za pripravničko radno mjesto u HZZO-u nije bila uredna jer je imala - radnog iskustva!?

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti