Radio Ivanec u stečaju se gasi, od nove godine emitirati počinje Sjeverni.fm

| 30.12.2016. u 08:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

S dolaskom nove godine, gasi se Radio Ivanec u stečaju, a s emitiranjem počinje novi radio Sjeverni.fm. Vlasnik novog radija je tvrtka VIP Media Marka Rogine koja je kupila svu opremu Radija Ivanec u stečaju.

Riječ je o potpuno novom nakladniku. Radio Ivanec prestaje emitirati jer gubi koncesiju s obzirom na to da je do kraja došlo koncesijsko razdoblje. VIP Media je novi koncesionar.

Temeljem objave Vijeća za elektroničke medije dobio je novu koncesiju od 1. siječnja 2017. Samim time Sjeverni.fm je potpuno novi radio koji će raditi s istim ljudima, u istim prostorima i na istoj opremi.

- Sjeverni.fm će biti na frekvenciji 92,8 MHz. Zasad će to biti radio sadržajem namijenjen širim masama i pokrivat će šire ivanečko područje, ali u budućnosti planiramo dobiti regionalnu koncesiju - pojašnjava novi vlasnik Marko Rogina.

Tvrtka Vip Media otkupila je svu pokretnu imovinu uskoro ugašenog Radija Ivanec, a svi zaposlenici njih četvero nastavljaju raditi na novom radiju Sjeverni.fm. Zasad radio Sjeverni.fm ostaje raditi u dosadašnjim prostorima Radija Ivanec, barem narednih godinu dana.

Program, u koji će se uvesti niz noviteta, emitirat će se 24 sata dnevno. Što se tiče Radija Ivanca u stečaju, novi vlasnik je podmirio sva dugovanja. Što se tiče planova u budućnosti, prema riječima Rogine, cilj je stabilizirati poslovanje i pustiti radio Sjeverni.fm na tržište.

- Napravili smo rebranding i s postojećom ekipom krećemo u novi izazov. Krećemo uskoro s osam streaming platformi. Izrađena je opsežna programska shema s definiranom programskom cjelinom koja će vjerodostojno predstavljati događaje i lokalne specifičnosti te doprinositi očuvanju identiteta šireg ivanečkog područja. Međutim, planiramo i daljnje širenje u pogledu dobivanja koncesije za regionalno područje - naveo je Rogina.

Dodao je da će se, s obzirom na to da će nova radijska postaja Sjeverni.fm djelovati na području Grada Ivanca, ali i cijele Varaždinske županije, u svom radu oslanjati na potrebe jedinica lokalne samouprave, od kojih očekuju podršku i dobru suradnju.