Program Tehnološkog parka Varaždin proglašen najboljim za 2017.godinu u Seattlu

V.V. | 5.4.2017. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

Projekt Tehnološkog parka „Fast track to Chicagoland 2017“ odabran je kao najbolji na „Ignite pitch natjecanju“ na najvećoj svjetskoj konferenciji o poslovnoj inkubaciji ICBI (International conference on business incubation) u Seattleu koja se održavala od 25. ožujka do 29. ožujka.

Zahtjevna forma

Konferencija okupila preko 600 sudionika iz preko 40 zemalja svijeta, a na „Ignite pitch natjecanje“ mogli su se prijaviti svi sudionici konferencije. Prijave su se primale putem online obrasca, a na temelju unaprijed određenih kriterija odabrana su četiri finalista. Kriteriji su bili: originalnost, utjecaj (regionalni, nacionalni ili šire), način financiranja, rezultati i kvaliteta provedbenog tima. Projekt Tehnološkog parka u finalu je prezentirao pomoćnik direktora za tehnologije Tehnološkog parka Varaždin Karlo Kukec u zadanom vremenu od pet minuta u zahtjevnoj formi s točno 20 slajdova koji se automatski prikazuju u razmacima od 15 sekundi. Na temelju ocjena sudionika konferencije putem mobilne aplikacije, program je izabran kao pobjednički. Nagrada Tehnološkom parku Varaždin za ovu pobjedu je posebno isticanje u InBIA godišnjem biltenu, newsletteru i svim promo materijalima te organizacije, InBIA Award Winner logo koji će moći istaknuti na svom webu i vlastitim promo materijalima, ali i čitav niz potencijalnih poslovnih partnera koji će se priključiti provedbi projekta „Fast track to Chicagoland 2017“ odnosno „Fast track to the US 2017“, koji će se održati u listopadu ove godine.


Iz Tehnološkog parka pojasnili su kako je intenzivna suradnja s partnerima iz SAD-a započeta je sudjelovanjem predstavnika Tehnološkog parka Varaždin u programu „Professional Fellows Program u Chicagu“ krajem 2015. godine, a nastavila se provedbom projekta „Fast track to Chicagoland“ krajem 2016. godine.

Na tržište SAD-a

- To je projekt koji hrvatskim tvrtkama pruža ubrzanu metodologiju za pristup tržištu SAD-a. Od 15 tvrtki koje su sudjelovale prošle godine, pet njih u suradnji s partnerima u SAD-u intenzivno radi na pokretanju poslovanja u SAD-u, dok su neki već tamo i prisutni - kazali su u Tehnološkom parku.