Profesionalni vozači najavili protestnu vožnju u Varaždinu: "Dosta nam je samoizolacije" Foto: VV arhiva / ilustracija

Profesionalni vozači najavili protestnu vožnju u Varaždinu: "Dosta nam je samoizolacije"

I.D./Varaždinske vijesti | 7.5.2020. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Udruga profesionalnih vozača Convoy u subotu 9. svibnja organizira mirni mimohod upozorenja u Varaždinu.

Protestna vožnja će započeti okupljanjem vozača u 11 sati kod Carinarnice, odakle će kamionima krenuti Koprivničkom i Optujskom ulicom prema Hrašćici, odnosno jugozapadnoj obilaznici te će završiti povratkom prema Carinarnici.

Kako nam je rekao Zoran Rešetar, predsjednik Nadzornog odbora udruge, cilj im je ukazati na probleme vezane uz stavljanje vozača u samoizolaciju kod povratka u Hrvatsku iz inozemstva.

- Ne slažemo se s odugovlačenjem rješenja ovog problema. Ne možemo ništa zbog obaveze samoizolacije i tražimo njeno ukidanje. Već dva mjeseca je takva situacija, a nema naznaka da bi se to moglo riješiti - rekao nam je Rešetar.

Napomenuo je da su održavanje protesta prijavili policiji, a prema dosadašnjim informacijama, sudjelovat će 20-25 kamiona.

- Vozit ćemo 30 km/h, kako bismo javnosti skrenuli pažnju na ovaj problem - najavio je Rešetar i dodao da će se mimohod upozorenja dan ranije održati i u Zagrebu.

Udruga profesionalnih vozača Convoy postoji 12 godina i okuplja vozače uglavnom sa sjeverozapada Hrvatske.

- Javljaju nam se sada i iz drugih dijelova Hrvatske pa tako raste i broj članova udruge, koji je zasad 40-ak - rekao je Rešetar.