Predstavljene izmjene Prostornog plana vezane uz trasu plinovoda Lepoglava-Krapina Foto: Grad Lepoglava

Predstavljene izmjene Prostornog plana vezane uz trasu plinovoda Lepoglava-Krapina

Varaždinske vijesti | 23.1.2017. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

U okviru provedbe postupka javne rasprave izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Lepoglave, u srijedu 18. siječnja u Gradskoj je vijećnici u Lepoglavi održano Javno izlaganje Prijedloga III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave.

Riječ je o izmjenama i dopunama Prostornog plana uvjetovanima potrebama ugradnje u Prostorni plan trase planiranog magistralnog plinovoda Lepoglava – Krapina.

Postupak izrade III. izmjena i dopuna Prostornog plana pokrenulo je Gradsko vijeće temeljem iskaza i prijedloga Plinacroa, operatora plinskog transportnog sustava u Hrvatskoj, ujedno i nadležnog javnopravnog tijela, a u skladu s razvojnim planovima plinskog transportnog sustava usmjerenih optimizaciji i podizanju sigurnosti postojećeg 50 barskog sustava.

Održano Javno izlaganje bilo je otvoreno za javnost, a na njemu je odgovorni voditelj postupka izmjene i dopune Prostornog plana Tanja Martinec iz Zavoda za prostorno uređenje Varaždinske županije upoznala zainteresirane s detaljima planiranih izmjena i dopuna Prostornog plana. Između ostalog, izneseni su detalji trase planiranog plinovoda koji će se nadovezati na postojeću trasu plinovoda Varaždin–Lepoglava te se preko Lepoglave i općine Bednja spojiti s postojećim plinovodom u Đurmancu. Planirana trasa plinovoda prolazit će djelom naselja Vulišinec i Viletinec u dužini od 2,8 kilometara.

Prilikom planiranja trase planiranog plinovoda, istaknuto je na Javnom izlaganju, vodilo se računa o tome da se što manje zadire u građevinske zemljište. Sa svim predloženim izmjenama i dopunama građani se mogu upoznati kroz Javnu raspravu o prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave te na njih, do 25. siječnja ove godine, dati primjedbe i prijedloge koji će se uzeti u razmatranje.

Nakon održanog Javnog uvida i isteka roka za podnošenje prijedloga i primjedba krenut će se u izradu nacrta konačnog rješenja III. izmjena i dopuna Prostornog plana koje će biti dane na usvajanje Gradskom vijeću.

Inače, Prijedlog III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave na javni je uvid dan stavljanjem na oglasnu ploču u prostorijama Grada Lepoglave gdje se uvid može izvršiti svakog radnog dana od 7 do 15 sati te na službenoj gradskoj internetskoj stranici.