Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač obišao je s potencijalnim investitorima bivšu tvrtku BBS u Podrutama

Potencijalni investitori obišli hale bivše tvrtke BBS u Podrutama

| 17.2.2017. u 09:41h | Objavljeno u Aktualno

Hale bivše tvrtke BBS u Podrutama u Novom Marofu, koja je u stečaju, zanimljive su potencijalnim investitorima koji bi eventualnom kupnjom pokrenuli gospodarsku aktivnost i otvorili nova radna mjesta. Zahvaljujući aktivnostima izvršne vlasti Grada Novog Marofa jučer su predstavnici dvaju potencijalnih investitora obišli hale bivše tvrtke u Podrutama.

Na području Grada Novog Marofa imamo nekoliko bivših pogona koji su propali i godinama nisu u funkciji. Kao gradonačelnik trudim se da nađem investitore koji bi došli pogledati i koji bi bili zainteresirani za kupnju zemljišta. BBS tvornica je u stečaju već 6 godina. Ovaj pogon postaje sve zanimljiviji ulagačima. Svako malo dolaze potencijalni investitori kao što je to bio slučaj ovog četvrtka kada smo zajedno s predstavnicima dvaju zainteresiranih investitora obišli hale – pojasnio je gradonačelnik Siniša Jenkač koji je investitorima predstavio mogućnosti i potencijale u Podrutama.

Riječ je o 80.000 kvadratnih metara zemljišta s više od 60.000 kvadratnih metara industrijskog zemljišta te 11.000 kvadratnih metara proizvodnih hala kao i kapacitetima električne energije od 2,2 MW.

Vjerujem da ćemo ovim tempom i aktivnim pristupom sigurno naći kupca koji bi krenuo u investiciju. Sama električna energija, 2,2 MW, vrijedi 3-3,5 milijuna kuna i svatko tko je zainteresiran sigurno će brzo moći uspostaviti proizvodnju ili bilo koji drugi oblik poduzetništva. To bi značilo ponovno pokretanje gospodarske djelatnosti i nova radna mjesta – kazao je nakon obilaska Jenkač te dodao da bez obzira što Grad Novi Marof nema nikakvu izravnu ingerenciju nad prodajom hala BBS-a, poduzimaju se sve aktivnosti da se potencijalne investitore upozna s mogućnostima i potencijalima ponovnog pokretanja gospodarske djelatnosti.