Poljoprivrednici općine Sračinec posjetili sajam Gudovac Foto: Općina Sračinec

Poljoprivrednici općine Sračinec posjetili sajam Gudovac

Varaždinske vijesti | 5.4.2019. u 09:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Bogata sajamska ponuda i lijepo vrijeme privukli su brojne posjetitelje u Bjelovar na jednu od najvećih sajamskih manifestacija poljoprivrednog karaktera u Republici Hrvatskoj, na 22. Proljetni međunarodni Bjelovarski sajam, sajam Gudovac.

Sajam nudi bogatu ponudu izlagača, prilagođenu potrebama i željama poljoprivrednika, pa se tim povodom i 60-ak poljoprivrednih proizvođača s područja općine Sračinec ove nedjelje uputilo put Bjelovara. Bila je to prilika za razmjenu iskustva, za stjecanje novih saznanja i priprema za predstojeću sezonu, s obzirom da sajam nudi mogućnost za susrete i razgovore s mnogobrojnim izlagačima poljoprivredne mehanizacije, bilja, sjemenskog asortimana, zaštitnih sredstava, gnojidbe i mnogih drugih tematskih izlaganja interesantnih sektoru poljoprivrede.

Osim što su bili u prilici razgledati modernu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivrednici su uživali u ponudi proizvoda brojnih hrvatskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Mnogi su zadovoljstvo pronašli u nabavci tradicijskih predmeta, manjih alata, sadnica, ali i paketa sjemena poljoprivrednih kultura za predstojeću sjetvu.

Boravak na sajmu bila je prilika za mnoge sasvim slučajne susrete pa tako i za susret načelnika općine Sračinec Božidara Novoselca sa zamjenikom župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevenom Alićem, što je rezultiralo dogovorom o suradnji između Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Sračinec na opće zadovoljstvo, a posebice na zadovoljstvo poljoprivrednika s područja općine.

- Ovo je bio prvi zajednički posjet poljoprivrednika u organizaciji Općine Sračinec, a kako je dogovoreno, proizvodi s naših gospodarstava mogli bi se ponuditi već ove jeseni na jesenskom izdanju sajma u Gudovcu - poručuju proljoprivrednici općine Sračinec.

Trošak prijevoza i ulaznica u potpunosti je financirala Općina Sračinec. Usto, kako bi im se barem na neki način olakšala proljetna sjetva, ovih je dana na račune poljoprivrednika sjela potpora Općine Sračinec. Isplaćeno je 150 kn po hektaru, prema površinama upisanim u upisnike pojedinih gospodarstva. U tijeku je i izrada oznaka, što prema novom zakonu svako gospodarstvo mora imati, a njih će u potpunosti financirati Općina Sračinec.