Poduzetnicima vaučeri za pakete usluga Projektnog ureda Ivanec u 2017. godini Foto: Grad Ivanec

Poduzetnicima vaučeri za pakete usluga Projektnog ureda Ivanec u 2017. godini

I.D./Varaždinske vijesti | 22.9.2016. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno

Projektni ured Ivanec, pokrenut u studenom 2015. godine, u kome sedam certificiranih voditelja EU projekata do kraja ove godine poduzetnicima besplatno pruža usluge savjetovanja te pripreme, izrade i apliciranja njihovih projekata na EU i nacionalne fondove i natječaje ministarstava, svojim će radom nastaviti i u 2017. godini.

Kako ističu iz Grada Ivanca, dio sredstava za njegov rad osigurat će se u gradskom proračunu, dok će se dio pokušati osigurati na tržištu, odnosno, naplatom od korisnika usluga putem vaučera.

S obzirom na to da rad Projektnog ureda subvencionira Grad Ivanec, vaučeri za pojedine usluge poduzetnicima će se ponuditi po bitno povoljnijim cijenama nego što se takve usluge specijaliziranih agencija inače nude na tržištu. O tome je na sastanku s poduzetnicima govorila direktorica Poslovne zone mr. sc. Lana Labaš.

- Svim poduzetnicima na području grada Ivanca, ali i šire, nudimo nekoliko paketa usluga. Prvi paket obuhvaća usluge promocije, vođenja profila na stranicama Poslovne zone i Poslovnog kluba, predstavljanja poduzeća na raznim sajmovima i manifestacijama, Internet oglašavanje i druge srodne usluge. U drugom paketu je set usluga kontinuiranog praćenja natječaja i projekata za klijenta, njegovo redovito informiranje i savjetovanje te razradu koncepta projekta. Treći paket obuhvaća izradu aplikacijskih obrazaca za prijavu projekta na EU i nacionalne fondove i natječaje ministarstava, dok je u četvrtom paketu cijeli niz savjetovanja, edukacija, radionica i prezentacija koje će Projektni ured tijekom godine za svoje klijente održati bez naknade – pojasnila je L. Labaš.

Najavila je da će zaposleni u Projektnom uredu do kraja godine obići poduzetnike, održati s njima individualne sastanke i dogovoriti suradnju u 2017. godini.

O dosadašnjim rezultatima njihovog rada najbolje svjedoči podatak da su do polovice ovog mjeseca s poduzetnicima zaključili 63 ugovora o poslovnoj suradnji, savjetovanju i izradi projekata, na natječaje aplicirali 17 projekata za poslovni sektor, Grad Ivanec, OPG-ove i udruge, a 19 projekata u pripremi je za apliciranje. Održali su 112 sastanaka s privrednim sektorom, stotinjak puta pregledali natječaje, uputili 84 dopisa te 73 pisma namjere.