Partner banka: Uprava Obuće Viko prebacuje odgovornost, umjesto da ozbiljno pristupi problemu

V.V. | 3.7.2017. u 11:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je Uprava Obuće Viko priopćenjem javila svojim radnicima da je Partner banka uzela 1.500.000,00 kuna za štetu nastalu u pogonu i navela da je to samo dio štete te će vjerojatno banka prisvojiti i ostatak pa je nastavak rada poduzeća neizvjestan oglasili su se iz Partner banke.

Iznesene tvrdnje od strane Uprave društva ne odgovaraju pravom stanju stvari, poručili su iz Partner banke, izražavajući žaljenje zbog nastalog požara u pogonu društva Obuća Viko d.o.o., čija je posljedica prekid proizvodnje i ugrožavanje radnih mjesta.

- Partner banka d.d. je imala za osiguranje nekretninu i strojeve koji su uništeni u požaru pa je kao ovlaštenik temeljem vinkulacije polica osiguranja i primila (a ne blokirala) novac koji je zamjena za umanjenu vrijednost instrumenata osiguranja - ukazali su nam iz banke.

Partner banka, kako su posebno naglasili, odobrila je moratorij na isplatu glavnice kredita te je i dalje spremna pratiti poslovanje putem novog kreditiranja poslovanja uz uvjete s kojima su upoznali Upravu društva, a koji bi trebao biti prihvatljiv za obje strane.

- Da bismo mogli procijeniti hoće li Uprava društva biti sposobna organizirati nesmetani nastavak poslovanja društva, koji će omogućiti stabilno poslovanje tvrtke Viko obuća d.o.o., te kako bismo kontrolirali transparentno trošenje sredstava, potrebno nam je dostaviti nužnu dokumentaciju o kojoj je Uprava obaviještena. Od Uprave društva očekujemo da umjesto prebacivanja odgovornosti pred radnicima ozbiljno pristupi problemu i konačno dostavi kompletnu i transparentnu dokumentaciju za financiranja nastavka proizvodnje. Nažalost do današnjeg dana, osim djelomične dokumentacije i samo okvirnih planova kako će se proizvodnja nastaviti, nismo dobili što smo tražili - upozorili su.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u