Dubravko Vrdoljak, direktor Vartopa Foto: Krešimir Đurić

Osim Vartopova, prošla sva izvješća o radu gradskih tvrtki

M.P./Varaždinske vijesti | 29.9.2016. u 11:18h | Objavljeno u Aktualno

Od ukupno 13 izvješća o poslovanju tvrtki u (su)vlasništvu Grada Varaždina, vijećnici su jednoglasno prihvatili tek izvješća o poslovanju Čistoće, Tehnološkog parka Varaždin, Slobodne zone Varaždin, Razvojne agencije Sjever-DAN, Centra kompetencije za obnovljive izvore energije, VELV-a te Regionalne energetske agencije Sjever.

Većinom glasova prihvaćena su pak izvješća o radu Varkoma, Parkova, Termoplina, Gradske tržnice i Aquacityja. Izvješće o radu tvrtke Vartop vijećnici nisu prihvatili, a to je izvješće izazvalo i najviše rasprave.

- Kada smo lani na sjednici odbora imali izvješće o radu, bio sam zadovoljan jer se činilo da se tvrtka vodi uspješno. Stoga sam razočaran ovim izvješćem. Ne mogu shvatiti da direktor iz kvote HNS-a ne smanjuje troškove grijanja građanima skromnih primanja, dok su s druge strane za 40 posto povećani troškovi za zaposlene, a kupljen je i auto - upozorio je HSLS-ov Željko Bunić.

I dok gradonačelnik nije htio komentirati te navode, u raspravu se uključio prozvani direktor Vartopa Dubravko Vrdoljak.

- Zoran Svetec, vođa ekipe koja je Vartop postavila na noge, tada je bio zaposlenik JUGS-a i primao plaću, dok je u Vartopu dobivao naknadu. Taj dio nije ulazio u masu za plaće koja se isplaćivala tijekom 2014. godine. Ja sam u Vartopu zaposlen u siječnju 2015., a to se povećanje plaća odnosi na moju plaću kao direktora i to će se vidjeti i u izvješću za 2016. - rekao je Vrdoljak također dodavši da je dosad dva puta smanjena cijena plina, i to oba puta za sedam posto.

- Što se tiča auta, kupljen je od JUGS-a za 26.950 kuna s PDV-om. Star je osam godina, a koriste ga zaposlenici Vartopa - napomenuo je.

Označeno u