Voditelj ribarnice, Josip Bašić Foto: Krešimir Đurić

Obitelj Bašić doselila iz Murtera te nudi na placu svježu ribu koju sami love u Jadranu

| 2.10.2018. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Marko Bašić i njegov sin Josip doselili su se u Varaždin iz Murtera. Vidjevši kako je slaba ponuda ribe u ovom kraju, odlučili su prije četiri godine otvoriti ribarnicu pa danas na varaždinskoj tržnici nude svježu ribu, koju sami love i dopremaju u Varaždin. Zahvaljujući tome, dva puta tjedno na varaždinski plac stižu svježe ribe iz Jadrana, točnije mora oko Murtera, Rogoznice, Pirovca, Zadra ili Šibenika, a moguće ih je kupiti u ribarnici “Bepo” na varaždinskom placu.

- Otac najčešće doprema ribu dva puta tjedno. Imamo svoju brodicu, a ulov ovisi o vremenskim prilikama jer ribe su najčešće iz divljeg ulova pa kada je lijepo vrijeme možemo bez problema ići na more i loviti dok ostalu ribu koja nam nedostaje kupimo od drugih ribara - govori Josip, koji je voditelj ribarnice, naglašavajući da je riba svježa i po tome se razlikuju od drugih ribarnica u okolici koje većinom nude smrznutu morsku te riječnu ribu.

Da je riba doista svježa, slažu se i kupci, koji cijelo vrijeme ulaze u ribarnicu. Kako kaže Josip, Varaždinci najčešće kupuju srdelice, osliće, pastrve, orade i brancine, ali nađe se i pokoji zahtjevniji kupac pa traži sabljarku i neku drugu skuplju ribu, a koja se onda nabavljaju prema narudžbi kupca.

- Varaždinci jako vole svježu ribu i odlično su prihvatili našu ribarnicu. Primjećujem sve više roditelja s malom djecom, koji ribu kuhaju djeci. Naši su kupci različitih dobnih skupina. Svi vole svježu ribu i kupuju tijekom cijele godine, a najviše pred veće blagdane - kaže Josip, dodajući da ako se riba ulovi popodne ili navečer, već je drugo jutro na varaždinskom placu.

Kakvu ribu možete kupiti u ribarnici "Bepo", ali i što savjetuju u obitelji Bašić čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti