Novi predsjednik ŽK Varaždin: Podržavamo projekt brze pruge Foto: Krešimir Đurić

Novi predsjednik ŽK Varaždin: Podržavamo projekt brze pruge

M.P./Varaždinske vijesti | 1.7.2017. u 23:26h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Županijske komore Varaždin javnosti se predstavio Dragutin Gložinić, novi predsjednik ŽK Varaždin. Na četverogodišnji mandat izabran je temeljem jednoglasne odluke članova Gospodarskog vijeća, a na novu je funkciju stupio sa 16. lipnja.

Gložinić je rođen u Ludbregu, gdje je završio i osnovnu školu, a nakon završene gimnazije u Varaždinu upisuje Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Po završetku fakulteta zapošljava se u tvrtci Oprema Ludbreg u kojoj je radio na poslovima razvoja industrijske opreme u prehrambenoj branši. Tako je bio zadužen i za razvijanje postrojenja za proizvodnju Bajadere. Kratko vrijeme radio je i u Coning Ecogradnji, nakon čega se ponovno vratio u ludbrešku tvrtku. Usto, radio je i kao profesor u Srednjoj školi Ludbreg u kojoj je predavao stručne predmete.

Što se tiče zatečene situacije u ŽK Varaždin, ističe kako je nakon događaja, koji su prije nekoliko godina potresli HGK, jako centralizirana kontrola troškova te je smanjen broj djelatnika.

- ŽK Varaždin ima konkretno osmero zaposlenih, no oni posljednjih nekoliko godina rade na projektima, koji se financiraju iz fondova EU te se na taj način ŽK Varaždin zapravo samofinancira. Uz to, organizira i razna događanja, odnosno edukacije, na kojima sam i sam sudjelovao. U svom ću ih mandatu nastojati još više intenzivirati - najavio je Gložinić.

Usto, istaknuo je kako će ŽK Varaždin u idućem razdoblju raditi na transferu znanja i tehnologije kroz projekte, seminare i edukacije, uvođenju dualnog obrazovanja te podršci poduzetnicima u privlačenju investicija.

- Podržavamo i projekt brze pruge čiji je inicijator varaždinski župan, a težište će nam biti na podizanju tehnološkog nivoa u prerađivačkoj industriji. U njoj radi mnogo ljudi, bila bi ludost da je ne potičemo - naveo je Gložinić koji podržava i inicijativu trojice župana prema Vladi RH.

Što se tiče niskih plaća u županiji u odnosu na ostatak Hrvatske, ističe kako bi trebao biti balans između poduzetničkih ciljeva i trendova te društvene solidarnosti, koja se manifestira kroz plaće.