Najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore „Zlatne ruke“ završilo u rukama obrtnika Ivana Hohnjeca Foto: Hrvatska obrtnička komora Varaždinske županije

Najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore „Zlatne ruke“ završilo u rukama obrtnika Ivana Hohnjeca

VV | 1.7.2019. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Danas su na svečanoj Akademiji povodom Dana Komore održanoj u Zagrebu, podijeljena priznanja koja Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje uspješnim, uglednim i časnim obrtnicima za izuzetna poslovna dostignuća.
Najviše priznanje koje Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje obrtniku kao priznanje za životno djelo za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, primio je Ivan Hohnjec, obrtnik iz Selci Križovljanskih.
Hohnjec je 1984.godine osnovao obrt za proizvodnju i montažu metalnih predmeta u industriji, a sljedećih godina obrt je licenciran za naukovanja bravara, strojobravara i limara. Tijekom godina u njegovoj su radionici naukovanje prošla 32 učenika. Bogato radno iskustvo vodilo je do osmišljavanja vlastitih proizvoda,inovativnih rješenja i osnivanja obiteljske tvrtke HO - TIMA d.o.o. s 20 zaposlenih.
Od 2006. godine Ivan Hohnjec je aktivan član u komorskom sustavu, u matičnom Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin i Obrtničkoj komori Varaždinske županije, prema čijem je prijedlogu kandidiran i dobio zasluženo priznanje.
Na velikoj svečanosti upriličenoj povodom Dana Komore, uz dobitnika najvišeg priznanja, Statue zlatne ruke s poveljom, koje je uručeno Ivanu Hohnjec, bili su s neskrivenim ponosom i zadovoljstvom, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i Udruženja obrtnika Varaždin,Boris Kos. S razlogom, jer se tako visoko priznanje dodjeljuje tek petorici obrtnika ili obrtnica u Hrvatskoj, a ovo je došlo u prave ruke.

Označeno u