Na području grada Ludbrega nikad više zaposlenih osoba Foto: VV arhiva/Ilustracija

Na području grada Ludbrega nikad više zaposlenih osoba

Varaždinske vijesti | 22.11.2018. u 19:12h | Objavljeno u Aktualno

U gradu Ludbregu je s 31. listopadom bilo zaposleno 3.914 osoba što je za 4,01 posto više u odnosu na godinu dana ranije. Broj nezaposlenih osoba je pak s 31. listopada iznosio 140.

- Drago nam je što ponovo bilježimo rekordne brojke, posebno veseli broj zaposlenih osoba. Vjerujemo da su gospodarstvenici osjetili pozitivnu klimu koju smo ovdje stvorili i da će se takav trend nastaviti i dalje. U siječnju 2016. bilježili smo 3.520 zaposlenih tako da ova brojka od gotovo 400 zaposlenih više u manje od tri godine je nešto s čime uistinu možemo biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Istaknuo je kako tome u prilog idu i projekti kojima se ostvaruju brojni dodatni sadržaji, od uređenja dječjih vrtića, mogućnosti korištenja produženog boravka u osnovnoj školi, postojanja srednje škole te svega što mali grad čini "velikim" za život.

- Škole, vrtići, lokalne ceste, prozori... To su poslovi koji služe lokalnom stanovništvu i na njima rade ljudi koji tu žive. Ovdje zarađuju i ovdje će potrošiti novac, logika je to kojom se vodimo - rekao je Bilić i podsjetio kako Grad Ludbreg poziva sve zainteresirane da se prijave za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području grada obzirom da je vidljiva potreba za stanovima.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

- Već se duže vrijeme osjeća potreba za stanovima jer trenutno ih nema ni za kupiti, a ni za iznajmiti. Kako bi se grad nastavio razvijati, jedno od rješenja je i stanogradnja. Već smo jedno vrijeme u razgovorima s APN-om, agencijom koja se bave prometom nekretnina u ime RH i koja potiče stanogradnju te se nadamo da ćemo vrlo brzo riješiti taj formalni dio s njima – rekao je Bilić.

U tu svrhu namijenit će se zemljište kod budućeg trgovačkog centra.

- U tom dijelu grada otvorit će se jedna nova ulica i predvidjeli smo četiri parcele za izgradnju stanova. Očekujemo iskaz interesa naših sugrađana, ali i žitelja iz susjednih općina, a koji će htjeti kupiti stan po povlaštenoj cijeni koja će biti zagarantirana po kvadratnom metru. U prvoj fazi iskazivanja interesa građana zanima nas kakav interes uopće postoji kako bismo mogli odrediti broj stanova te koja je kvadratura za koju su građani zainteresirani. Ukoliko će sve ići svojim tijekom vjerujemo kako bi se projektni i ugovorni dio mogao riješiti već sljedeće godine, a krajem iduće godine možda već započeti gradnju – najavio je gradonačelnik.

Zainteresirani se mogu javiti u Grad Ludbreg, odsjek za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i imovinu koji se nalazi na prvom katu, (Trg Svetog Trojstva 14) osobno radnim danom od 8 do 15 sati do kraja 2018. godine gdje će popuniti anketni upitnik ili na službenoj stranici Grada Ludbrega preuzeti anketni upitnik i poslati ga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u