Ministar turizma Gari Cappelli Foto: Krešimir Đurić

Ministar turizma pohvalio Špancirfest, ali i ukazao na nedostatak smještajnih kapaciteta

M.P./Varaždinske vijesti | 23.8.2018. u 08:03h | Objavljeno u Aktualno

- Špancirfest iz godine u godinu stvara višak, odnosno daje onu dodanu vrijednost Varaždinu, a koju on i inače ima u štihu kulture, turizma i svega ostalo - ocijenio je to ministar turizma Gari Cappelli nakon jučerašnjeg obilaska Špancirfesta zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Kao ministar turizma oduševljen je, kaže, što varaždinska manifestacija iz godine u godinu ima sve veći broj posjetitelja.

- Ove ih je godine daleko više, točnije 20 posto više, odnosno više od 250.000 posjetitelja. Usto, vidim da je puno novih registriranih objekata smještajnih kapaciteta, broj šandova ostao je na prošlogodišnjoj razini, a što je pokazatelj dobre kvalitete - zadovoljan je bio Cappeli dodavši da su manifestaciju, kroz Hrvatsku turističku zajednicu, podržali s 250.000 kuna što je dokaz da su prepoznali njenu vrijednost.

- Svi rade kvalitetan i dobar posao, gradonačelnik i gradska Turistička zajednica posebno, manifestacija je nadaleko prepoznatljiva i ovo je odgovor kontinenta da se turizam ne događa samo na moru već i na kontinentu - poručio je Cappelli dodavši da se uvijek rado odaziva manifestacijama koje se održavaju na kontinentu.

- Kontinent zaslužuje bolji, kvalitetniji pristup turizmu i razvoju jer je to dodatna vrijednost svemu što se inače događa i radi na kontinentu, od poljoprivrede do svega, jer samo sinergija jednog i drugog može polučiti dobre rezultate - ocijenio je ministar turizma dodavši da nijedna kontinentalna županija nije u minusu u smislu noćenja i broja gostiju već u plusu, čak više od 20-30 posto.

- Turizam definitivno više nije samo na moru nego je i na kontinentu. Vidjet ćete dogodine, Dani hrvatskog turizma bit će na kontinentu, radimo posebne projekte za Slavoniju, strategiju razvoja Gorskog kotara…Puno će se ulagati u kontinent, strategiju i pripreme razvojnih projekata kontinenta – najavio je ministar pohvalivši što se u Varaždinu već radi na dodatnim projektima koji bi obogatili turističku ponudu.

- Hoće li to možda biti golf, novi hotel, svejedno je, bitno da je dodatna ponuda. Smještajnih kapaciteta naročito, hotela, čega u Varaždinu sigurno nedostaje - poručio je ministar turizma.