Ministar državne imovine na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima o razvoju Međimurja

| 19.9.2017. u 21:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ministar državne imovine RH Goran Marić, boravio je u službenom posjetu Međimurskoj županiji, prema njegovim riječima, županiji u kojoj je najviše riješenih predmeta u njegovom resoru, te ujedno gdje su najsređenije imovinsko – pravne osnove i zemljišne knjige.

Dolazak ministra iskorišten je da se u Uredu župana odradi sastanak s domaćinom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem, sa suradnicima, zamjenicima župana Josipom Grivcom i Sandrom Herman te potpredsjednikom Skupštine Dragutinom Glavinom, a nakon toga i svim gradonačelnicima i načelnicima međimurskih gradova i općina u Velikoj vijećnici. Kako je rekao međimurski župan, ključan je dolazak ministra u naš kraj, jer upravlja ministarstvom koje je od velikog značaja za funkcioniranje lokalne i regionalne samouprave, te njihov daljnji razvoj.

Neće doći do stečaja u tvrtci Meiso u Goričanu

- Međimurska županija prednjači po mnogočemu, tako samo u posljednjih nekoliko mjeseci riješili 4 predmeta vezana za pitanje gospodarskih zona. To vam puno govori o razvijenosti Međimurja, ali i o odnosu svih onih koji o tom razvoju brinu - rekao je ministar Marić koji je kao jednu od glavnih tema posjeta, uz dakako mnogobrojne predmete koje je formiranjem ministarstva dobio na rješavanje, istaknuo i novi zakon vezan uz državnu imovinu.

- Njegovi glavni elementi u velikoj se mjeri odnose na lokalnu samoupravu jer će se tim zakonom mnogi stari predmeti riješiti automatizmom obzirom da će općine i gradovi biti vlasnici zemljišta na kojima su objekti poput vrtića, škola, domova kulture i sl.. Očekujemo njegovu primjenu od 1. siječnja 2018. - objasnio je ministar. Prilika je iskorištena da župan potakne tematiku aktualnosti u gospodarstvu i stanja u tvrtkama koje su u vlasništvu države, u Međimurju to su Panex i Meiso, koji je glavna tema iz Međimurja u ovom ministarstvu, nakon što se nagađalo kako će tvrtka ići u stečaj zbog starih dugova.

- Nakon razgovora, potvrđeno mi je od strane ministra da je tvrtka koja broji preko 450 zaposlenih stabilna i da dobro posluje, da će radnici imati posao, te da nitko ne mora ni pomisliti da bi mogao bez toga posla ostati - rekao je međimurski župan i naglasio da se zaista nada da se nakon svih apela i sastanaka u tom segmentu zaista našao zajednički jezik, za daljnju stabilnost i uspješno poslovanje u Meisu.

Nakon sastanka s ministrom, župan i načelnik Općine Goričan Mario Moharić i osobno su otišli u Goričan kako bi održali sastanak s direktoricom tvrtke Snježanom Dominić, predstavnicima radnika i sindikata. Kako su zaključili, Uprava tvrtke, kao i broj radnika, u ovom trenutku se neće mijenjati, eventualno samo osnažiti, a ni stečaja neće biti.

Označeno u