Miljenko Ratković za devet milijuna kuna kupio nekretnine Bora u stečaju Foto: VV arhiva

Miljenko Ratković za devet milijuna kuna kupio nekretnine Bora u stečaju

M.P./Varaždinske vijesti | 6.6.2017. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno

Miljenko Ratković, vlasnik obrta Stolarija i pilana Ratković iz Varaždinskih Toplica, novi je vlasnik nekretnina tvrtke Bor u stečaju. Ratković je za poslovno-proizvodni pogon u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu koji se sastoji od industrijske zgrade i dvorišta od 52.718 kvadrata, četiri pašnjaka te dva kanala na nedavnoj osmoj javnoj dražbi ponudio čak devet milijuna kuna.

Nekretnine su se prodavale po početnoj cijeni od 7,5 milijuna kuna, a osim Ratkovića, jamčevinu od 750.000 kuna za sudjelovanje na dražbi uplatila je i zagrebačka tvrtka Weitzer parkett. No, posljednju i najpovoljniju ponudu od devet milijuna kuna ponudio je upravo Ratković, dok je zagrebačka tvrtka ponudila 8,950.000 kuna. Sud je stoga nekretnine dosudio najpovoljnijem ponuđaču koji je na žiro-račun suda dužan u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja o dosudi uplatiti kupoprodajnu cijenu. Ukoliko to ne učini, smatrat će se da je odustao od kupnje te će se nekretnine dosuditi kupcu koji je ponudio nižu cijenu.

Inače, tvrtka Bor u stečaju je od listopada 2014. godine, a poslovno-proizvodni pogon u Novom Marofu neko je vrijeme bio u zakupu Požgaj Grupe, točnije njihove tvrtke Massive Wood. Međutim, pogon je već više od godinu dana prazan, a od prodaje nekretnina će se, prema riječima Želimira Uršulina, namiriti troškovi stečajnog postupka te razlučni vjerovnici među kojima je najveći Croatia osiguranje.

Vlasnik obrta Stolarije i pilane Ratković ističe pak kako je poslovno-proizvodni pogon kupio jer namjerava proširiti proizvodnju.

- Još uvijek nisam uplatio kupovninu pa službeno još niti nisam vlasnik. Tako da to još nije konačno. Zapravo još moram dobro razmisliti o tome - našalio se Ratković.

Ukazuje da je pogon u Novom Marofu godinama propadao jer se nije ulagalo u njega.

- Strojeva u pogonu nema jer su prodani u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka pa ćemo praktički morati krenuti ispočetka. Pogon je stajao prazan i propadao pa ćemo morati uložiti i u njegovu obnovu - kazao nam je Ratković koji u Novom Marofu planira i nova zapošljavanja. U tu je svrhu već razgovarao i s bivšim radnicima Bora u stečaju.

- Ipak, ne vjerujem da će željeti ponovno raditi jer nisu željeli doći raditi ni u Lipu koju sam preuzeo krajem 2015. Danas je teško pronaći radnike koji žele raditi u ovom sektoru - naglasio je Ratković.

Označeno u