Mediku preuzima češki Auctor Holding u kojem 60 % udjela ima Oleg Uskoković

| 25.11.2019. u 20:19h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj, 46. ovogodišnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) doneseno je rješenje kojim se češkom dioničkom društvu AUCTOR HOLDING a.s., zastupanom po odvjetnicima iz Odvjetničkog društva Uskoković & partneri, odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva MEDIKA d.d. , zagrebačke farmaceutske tvrtke s godišnjim prihodom od tri milijarde kuna.

-Ponuditelj je u tekstu ponude za preuzimanje naveo da djeluje zajednički i sa svojim članovima, Olegom Uskokovićem iz Varaždina, imateljem 60% udjela u temeljnom kapitalu Ponuditelja i društvom JTPEG CROATIA INVESTMENTS a.s. dioničko društvo sa sjedištem u Pobrežni 297/14, Karlin, Prag, Republika Češka, imateljem 40% udjela u temeljnom kapitalu Ponuditelja, navodi HANFA.

U rješenju se navodi da je cijena izražena u ponudi za preuzimanje u iznosu od 7.716 kuna po dionici MEDIKA d.d. u skladu je s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

-Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 25. srpnja 2019., posrednim stjecanjem 12.806 redovnih dionica MEDIKA d.d. što predstavlja 42,41 posto udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 46,99 posto glasova od ukupnog broja glasova na glavnoj skupštini, navodi HANFA.