Ljubo Jurčić u petak na Sveučilištu Sjever o ekonomskoj stagnaciji Hrvatske Foto: Varaždinske vijesti

Ljubo Jurčić u petak na Sveučilištu Sjever o ekonomskoj stagnaciji Hrvatske

| 4.4.2017. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ljubo Jurčić, hrvatski ekonomist, političar i sveučilišni profesor, održat će javno predavanje pod nazivom “Uzroci gospodarske stagnacije i mjere ozdravljenja Republike Hrvatske” u Sveučilišnom centru u Varaždinu (104. brigade 3) u četvrtak, 6. travnja 2017. u 17 sati. Predavanje će se održati u sklopu kolegija Uvod u ekonomiju u predavaonici UNIN2-115.

Profesor Jurčić diplomirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, okušao se u poduzetništvu i stekao vrijedno iskustvo u vanjskoj trgovini, a kao nestranački stručnjak ulazi i u 8. Vladu Republike Hrvatske premijera Ivice Račana i postaje ministar gospodarstva. Nakon tog mandata obnaša i dužnost saborskog zastupnika, a jedno kraće vrijeme bio je i kandidat SDP-a za predsjednika Vlade pred parlamentarne izbore 2007. godine. Osim u politici, aktivan je i u gospodarstvu pa je tako bio predsjednik ili član više nadzornih odbora, između ostalih u Podravci, JANAF-u, Plinacrou i drugima.

Tijekom predavanja prof. Jurčić posebno će se osvrnuti na aktualnu gospodarsku situaciju te prenijeti svoja iskustva iz političke i gospodarske sfere.