Harapin: Nekolicina u AP-u teško zaboravlja stare navike i tu je zapravo jedini problem

vv | 10.3.2017. u 09:24h | Objavljeno u Aktualno

- Ne tražimo ništa više, izuzev reda, rada i discipline, a proziva nas se zbog nekakvog mobinga i kršenje zakona, i to nakon što je  u AP tijekom dvije godine uloženo oko 60 milijuna kuna za kupnju i sve ostalo, nakon čega su plaće povećane za 10 posto, isplaćena je božićnica te se prišlo reorganizaciji poduzeća kod koje pazimo na svako radno mjesto, naglasio je jutros pred novinarima mr. Ivica Presečki, direktor Autobusnog prijevoza, pitajući treba li onda baš to poduzeće, koje je izvučeno iz višegodišnjeg stečaja, biti prvo na meti sindikata.

Povod za istup Presečkog bi o je poziv kojim Regionalni industrijski sindikat poziva svoje članove u  AP-u na sastanak u nedjelju, 12. prosinca,  u prostorijama za vozače na autobusnom kolodvoru u Varaždinu jer su se „stekli uvjeti i potreba za pokretanje sindikalnih aktivnosti u svrhu zaštite prava radnika Autobusni prijevoz  Varaždin.“

- Nema je uistinu nepoznato koji su se to uvjeti stekli, odnosno kakva je potreba za sazivanje sastanka članova samo jednog od dva sindikata koja djeluju u našem poduzeću koji zapošljava 325 ljudi. Jer, najveći dio zaposlenika svjestan je trenutka u kojem se nalazimo, svjestan je potrebe reorganizacije kod koje se pazi na svako radno mjesto, pa ukoliko za njega više nama potrebe uslijed modernizacije tvrtke, nudimo zaposlenicima drugo radno mjesto. Međutim, nekolicina njih, možda još jedan ili dva, teško zaboravlja stare navike i tu je zapravo jedini problem, ustvrdio je mr. Franc Harapin, direktor AP-a, dodajući da u poduzeću postoji mogućnost sindikalnog djelovanja, što se najbolje vidi po obavijesti, odnosno mjestu održavanja najavljenog sindikalnog sastanka.

Potvrdio je da je sedam radnika u veljači ove godine dobilo otkaz, ali je odbacio navod sindikata da je bio nezakonit.

- Moderniziramo poduzeće, pa smo uveli i novi sustav naplate karta koji omogućava bolji nadzor. Zahvaljujući tome, imamo bolji nadzor. To je povezano sa sada već bivšim djelatnicima koji su radili na prodaji karata, ali ne bih više o tome jer je postupak u tijeku, rekao je Harapin te napomenuo da će daljnji potezi ovisiti o tome što će biti u nedjelju.

Osvrćući se na sazivanje konferencije za novinare, koju su jutros sazvali čelnici AP-a, predsjednik RIS-a Siniša Miličić rekao je da je „ovo uistinu neuobičajen poslovni potez jer naša namjera nije bila iznositi 'prljavi veš' unutar tvrtke u javnost, budući da  smatramo kako je poslodavac naš partner, a ne neprijatelj“.