Generali grupa u 2017. godini ostvarila dobit preko 2,1 milijarde eura

V.V. | 16.3.2018. u 08:48h | Objavljeno u Aktualno

Prema konsolidiranim rezultatima Generali grupe na dan 31. prosinca 2017. godine vidljivo je kako je operativni rezultat dosegao rekordnu razinu. Neto dobit je preko 2,1 milijarde eura, uz porast dividende 6 posto na 0,85 eura po dionici.

- To je potvrda usmjerenja Generalijeve strategije - kažu u Generaliju te ističu:

  • Operativni rezultat na rekordnih 4,89 milijarde eura (+2,3%) zahvaljujući segmentu životnog osiguranja, ulaganjima, upravljanju imovinom i prijevremeno ostvarenom cilju smanjenja troškova • Neto dobit iznad 2,1 milijarde eura (+1,4%)
  • Operativni povrat na kapital 13,4%, u skladu s ciljem strateškog plana (>13%)
  • Povećanje profitabilnosti proizvoda životnih osiguranja, uz porast vrijednosti novog posla od 53,8%. Neto priljevi u segmentu životnih osiguranja na 9,7 milijardi eura, među najvišim razinama u Europi. Tehničke pričuve životnih osiguranja povećane za 4,2%
  • Kombinirana kvota na 92,8%, potvrđena najboljom među usporednim konkurentima
  • Kapitalni položaj dodatno je ojačan: regulatorni omjer solventnosti na 208%; ekonomski omjer solventnosti na 230%
  • Dividenda po dionici 0,85 eura, porast od 6% (0,80 eura za 2016.)

- Izvrsni rezultati koje smo danas predstavili potvrđuju valjanost i učinkovitost našeg strateškog plana u trenutnom kontekstu tržišta. Odlično smo pozicionirani kako bismo postigli sve naše ciljeve koje smo postavili za 2018. U svjetlu ovih rezultata, Upravni odbor će predložiti dividendu od 0,85 eura po dionici, što je povećanje od 6% u odnosu na 0,80 eura u 2016. Naš fokus na tehničkoj izvrsnosti, u kombinaciji s rezultatima naših ulaganja, upravljanja imovinom i ostvarenog cilja smanjenja troškova dvije godine prije plana, pogurali su operativni rezultat na rekordnu razinu. U 2017. smo implementirali niz važnih projekata, kao što je pokretanje nove strategije upravljanja imovinom, racionalizacija međunarodne prisutnosti i transformacija našeg poslovanja u Njemačkoj - sve su to inicijative koje pridonose ukupnoj otpornosti naše Grupe. Ovi rezultati, dobiveni zahvaljujući svakodnevnoj predanosti i strasti naših kolega, zastupnika i suradnika, omogućuju nam da s povjerenjem gledamo u budućnost i stvaramo održivu vrijednost za sve naše dionike - izjavio je izvršni direktor Generali Grupe Philippe Donnet.

Među tri vodeća osiguratelja u regiji

Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe, osnovane 1831. i jedne od vodećih globalnih osigurateljnih grupacija u svijetu koja je u 2017. zabilježila ukupni premijski prihod veći od 68 milijardi eura.

Sa preko 70.000 zaposlenika u više od 60 zemalja, Grupa skrbi o 57 milijuna klijenata, zauzimajući vodeću poziciju na tržištima zapadne Europe, te sve značajnije mjesto na tržištima središnje i istočne Europe i Azije. U 2017., Generali je uvršten među najodrživije tvrtke u svijetu prema Corporate Knights rangiranju. Grupa u Austriji, srednjo-istočnoj Europi i Rusiji posluje kroz Regionalni ured za Austriju, središnju i istočnu Europu i Rusiju u 12 zemalja te je među tri vodeća osiguratelja u regiji.

Označeno u